Pregatiri de hram la Manastirea Antim

Sfântul Ierarh Antim Ivireanul, Mitropolitul Țării Românești, prăznuit de Biserica noastră la 27 septembrie, va fi sărbătorit și anul acesta, în mod deosebit, la unul dintre cele mai cunoscute aşezăminte monahale din Capitală, Mănăstirea Antim. Locaşul de cult a fost construit între anii 1713-1715, la iniţiativa Sfântului Antim, după planurile întocmite chiar de acesta. Anul viitor, Mănăstirea Antim va aniversa 300 de ani de la zidire.

„Programul acestei sărbători de pomenire a Sfântului Ier. Antim Ivireanul va începe cu Slujba de Priveghere vineri în data de 26 septembrie, orele 17:00. Slujba de Priveghere se va termina în jurul orei 20:00 - 20:30. A doua zi dimineaţa, la ora 09:30, chiar în ziua de pomenire a Sfântului Ier. Martir Antim Ivireanul va fi săvârşită slujba Sfintei Liturghii oficiată de un sobor de preoţi condus de către Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop Vicar Patriarhal ca delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. După Sfânta Liturghie la trapeza mănăstirii va fi o masă pentru credincioşii care vor participa la această sărbătoare a Sfintei Mănăstiri, în acelaşi timp şi împărţire a 500 de pachete tot pentru credincioşi“, a spus Protos. Vicenţiu Oboroceanu, stareţul Mănăstirii Antim.

Mitropolit al Ţării Româneşti, autor al unor faimoase Didahii, ce reprezintă o colecţie de predici folosite la Marile Sărbători de peste an, Sfântul Antim Ivireanul a fost o personalitate culturală remarcabilă a literaturii române vechi. A fost cel care a înfiinţat prima bibliotecă publică în Bucureşti, în secolul al XVIII-lea. A fost canonizat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1992.

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

25 Septembrie 2014

Vizualizari: 198

Voteaza:

Pregatiri de hram la Manastirea Antim 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE