Premierea castigatorilor concursului 'Copilul in familie'

Dupa Sfanta Liturghie oficiata pe podiumul special amenajat langa Catedrala patriarhala, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a premiat castigatorii Concursului Copilul in Familie, concurs organizat de Sectorul teologic-educational al Patriarhiei Romane. La eveniment, cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Ambrozie, Episcopia Giurgiului a fost reprezentata, la sectiunea artistica, de Raduta Maria Alexandra, clasa a VIII-a de la Scoala Generala din Bolintin Vale, coordonata de parintele Asist. Univ. Drd. Beldiman Nicusor, Parohia Bolintin Vale, si, la sectiunea literara, de Biro Sebastian, clasa a VIII-a de la Scoala Nr.

4 din Giurgiu, aflat sub coordonarea Doamnei Insp. Prof. Carmen Musat.

Facand referire la faptul ca Sfanta Imparateasa Elena, „este modelul mamei crestine care creste copii in credinta", Patriarhul Romaniei a aratat ca sarbatoarea Sfintilor Imparati este momentul potrivit pentru premierea copiilor castigatori ai acestui concurs, ne informeaza patriarhia.ro.

Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane a mai evidentiat faptul ca cel mai mare dar pe care il pot face parintii copiilor lor este credinta - legatura vie si sfanta plina de har si de lumina intre om si Dumnezeu.

La final, Patriarhul Romaniei a oferit parintelui inspector patriarhal Constantin Naclad, coordonatorul consursului, cea mai mare distinctie acordata de Patriarhia Romana: Crucea Patriarhala. De asemenea, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel i-a acordat Inaltpreasfintitului Parinte Mitropolit Antim, in semn de pretuire, crucea si engolpionul.
Concursul national de creatie crestina 'Copilul in familie' s-a desfasurat in cadrul manifestarilor din 2011, proclamat de catre Sfantul Sinod 'Anul omagial al Sfantului Botez si al Sfintei Cununii in Patriarhia Romana'.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro
 

.

23 Mai 2011

Vizualizari: 398

Voteaza:

Premierea castigatorilor concursului 'Copilul in familie' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE