Premierea Concursului dedicat Parintelui Dumitru Staniloae, in Mitropolia Ardealului

Premierea Concursului Parintele Dumitru Staniloae 110 ani de la nastere si 20 ani de la trecerea la cele vesnice 1903-2013 in Mitropolia Ardealului

Pe teritoriul locurilor natale ale parintelui Dumitru Staniloae, Vladeni, atat de dragi sfintiei sale, a avut loc vineri, 14 martie 2013, un moment de comuniune a intregilor institutii teologice cuprinse in Mitropolia Ardealului. Cu binecuvantarea IPS Laurentiu, Mitropolitul Ardealului si cu purtarea de grija a PS Andrei Fagarasanul s-a savarsit slujba parastasului pentru odihna marelui nostru teolog. La sfarsitul acestuia, PS Andrei a transmis elevilor, seminaristilor si studentilor teologi prezenti arhiereasca binecuvantare a IPS Parinte Mitropolit Laurentiu al Ardealului, indemnandu-i totodata pe acestia sa aprofundeze opera Parintelui Staniloae.

Pr. Dr.

Savu Popa, Consilierul Cultural al Arhiepiscopiei Sibiului, a pus la sufletul tuturor imboldul de a urma calea preotiei, astfel bucurandu-l pe Parintele Staniloae. A urmat premierea castigatorilor concursului „Parintele Dumitru Staniloae - 110 ani de la nastere si 20 ani de la trecerea la cele vesnice 1903-2013”, acestia primind diplome si carti din partea Mitropoliei Ardealului. Incheierea evenimentului petrecut in Biserica din Vladeni a fost marcat de cuvintele calde ale Pr. Protopop Gheorghe Coltea, dar si de multumirile aduse de parintele paroh Ionut Ciprian Ilea.

Parastasul a fost urmat de o vizita la casa memoriala a Parintelui Staniloae, casa devenita muzeu important al satului, dar si al Mitropoliei Ardealului.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.
Pe aceeaşi temă

21 Martie 2013

Vizualizari: 286

Voteaza:

Premierea Concursului dedicat Parintelui Dumitru Staniloae, in Mitropolia Ardealului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE