Preotii nu sunt scutiti de impozitul pe salarii

In legatura cu informatia falsa ca preotii ar fi scutiti de plata impozitului pe salarii si a contributiilor la bugetul asigurarilor sociale, aparuta pe anumite canale media, pentru corecta informare a opiniei publice, precizam:

Conform legislatiei in vigoare, clericii si personalul deservent ai Bisericii Ortodoxe Romane, desi nu primesc salarii de la stat, ci doar un modest sprijin salarial, totusi platesc impozitul pe salarii, contributiile la bugetul asigurarilor sociale de stat, la fondul pentru plata ajutorului de somaj si la fondul de asigurari sociale de sanatate, asemenea tuturor celorlate categorii socio-profesionale din Romania.

Singura exceptie o reprezinta asistenta medicala fara plata contributiei de sanatate acordata numai personalului monahal al cultelor recunoscute care nu realizeaza venituri din munca, pensie sau din alte surse, potrivit Legii 95/2006 privind Reforma in domeniul sanatatii, art. 213, alin.1, lit. J.

Patriarhia Romana considera ca toti cei care in mod tendentios sau nedocumentat dezinformeaza opinia publica despre presupuse privilegii de care ar beneficia salariatii cultelor, de fapt, se descalifica profesional si se dezonoreaza pe ei insisi prin afirmatii injuste si incorecte.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE
 

14 Decembrie 2010

Vizualizari: 386

Voteaza:

Preotii nu sunt scutiti de impozitul pe salarii 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE