Preotii trebuie sa locuiasca in parohii

Preotii din cuprinsul Arhiepiscopiei Clujului vor trebui sa locuiasca in parohii. Avand in vedere ca in momentul de fata peste 70 de preoti sunt in aceasta situatie, motivat sau nu, Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei va avea o intalnire de lucru cu toti acestia, pentru a analiza fiecare situatie in parte.

Despre aceasta situatie, purtatorul de cuvant al mitropoliei, pr. Bogdan Ivanov, a declarat: „Este un fenomen ingrijorator si care afecteaza calitatea misiunii pastorale intr-o parohie prin faptul ca preotul nu este prezent in mijlocul credinciosilor sai in momentele in care nu face slujbe si atunci urmeaza ca in functie de situatia care se va verifica la modul real, se va stabili care sunt remediile acestui fenomen, destul de extins”.

Orice preot care este hirotonit pe seama unei parohii, pe langa actele care trebuie sa le contina dosarul de inscriere, este necesar sa depuna alaturi de sotia sa, o mentiune ca va locui in parohie, impreuna cu familia.Sursa: radiorenasterea.ro
 

.

06 Septembrie 2011

Vizualizari: 384

Voteaza:

Preotii trebuie sa locuiasca in parohii 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE