Prezentarea volumului 'Cu picioarele pe Pamant', la libraria Sophia

Vă invităm miercuri, 13 iulie 2016, ora 18.00 la prezentarea volumului
Cu picioarele pe Pamânt, de Ionuţ Riteş.


Invitati:
părintele Aurelian Chira,
Bogdana Balmuş - coordonatorul proiectului,
Rodica Pavel - jurnalist,
Oana Stănciulescu - jurnalist,
Sarmiza Andronic - jurnalist,
Liviu Nistoran - CEO Evolio România,
Manuela Golescu - actriţa,
Octavian Dumitru - președinte Fundația OVI

Moderator:
Nicolae Cozma - jurnalist și producător TV

 

După ce am scris cartea "Cu capul în nori" în care mi-am povestit întâmplările tinereţii, legate exclusiv de experienţa de sportiv şi instructor de zbor, am mers în pelerinaj la Sfântul Munte Athos.

Cu această ocazie am lăsat cărţi şi părinţilor noştri din Schitul Lacu. Spre surprinderea mea, în cele câteva zile cât am stat în Sfântul Munte, cartea a fost citită chiar şi comentată pe alocuri, părinţii exprimându-şi diferite păreri legate în special de riscurile la care am fost expus pe timpul lansărilor cu paraşuta.

La un moment dat, într-o dimineaţă, un părinte se îndreaptă către mine, foarte serios şi sobru, după care îmi transmite: „Ionuţ, cartea pe care numai ce ai scris-o şi care bine se cheamă "Cu capul în nori", pentru că la vremea întâmplărilor descrise aveai capul în nori la propriu şi la figurat - face parte din trecutul tău. Ai început să creşti, să te maturizezi şi trebuie să ajungi cu picioarele pe pământ. Sfântul Munte Athos a început să te transforme şi pe tine ca şi pe mulţi alţii, (...), ai devenit conştient de o anume realitate şi de anumite reguli pe care trebuie şi te-ai decis să le respecţi. Acesta este gândul care m-a trezit în mijlocul nopţii şi care mă obligă să ţi-l spun. Va trebui să mai scrii o carte. Cartea se va numi "Cu picioarele pe pământ" şi va cuprinde toate învăţăturile primite în Sfântul Munte Athos împreună cu concluziile tale şi cum toate acestea ţi-au schimbat viaţa”. (...)

În cele ce urmează, voi încerca succint să prezint, aşa cum am perceput lucrurile la nivel personal, câteva dintre problemele care mă frământau şi la care le-am găsit răspuns în Sfântul Munte Athos.

Ionuţ Riteş

 

Vă aşteptăm cu drag!

29 Iunie 2016

Vizualizari: 546

Voteaza:

Prezentarea volumului 'Cu picioarele pe Pamant', la libraria Sophia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE