PRIMA FILA DE CRONICA A ASOCIATIEI ‘SAN LORENZO DEI ROMENI’ FILIALA TORINO

Data de 17 martie 2011 pentru comunitatea crestin-ortodoxa a romanilor din Torino, prima capitala a Italiei, are o dubla semnificatie. A fost ziua in care la Torino s-a sarbatorit 150 ani de la infiintarea statului italian, dar mai ales, a fost ziua in care s-a constituit filiala din Torino a primei asociatii religioase romanesti de caritate din Italia, si anume ”San Lorenzo dei romeni”.

Prin aceasta initiativa a Parohiei „Sfanta Cruce” din Torino, al carei paroh este parintele Lucian Rosu, s-a creat posibilitatea existentei unui cadru organizat de ajutorare, prin ascultarea problemelor persoanelor romane si nu numai, aflate in dificultate, indrumarea si consilierea lor in rezolvarea unor situatii dificile prin orientarea catre institutiile italiene abilitate si atunci cand situatia o impune, ajutorarea materiala cu pachete alimentare de prima necesitate.

Acest centru de asistenta a persoanelor in dificultate nu s-ar fi putut deschide, daca nu ar fi beneficiat de adeziunea si sustinerea unui grup consistent de voluntari romani, persoane ce in trecut au beneficiat de sustinerea asociatiilor de voluntariat italiene, si care dupa integrarea lor in societatea torineza au hotarat sa ajute in baza posibilitatilor de timp si profesionale, altii concetateni care solicita ajutor Bisericii Ortodoxe Romane.

Pentru formarea voluntarilor au fost organizate cursuri de catre persoane cu experienta din cadrul unor asociatii importante de voluntariat italienesti ca de exemplu: Grupul Abele si Asociatia Franz Fanon din Torino.

Activitatea de formare a voluntarilor a inceput in data de 27.01.2011. si sa desfasurat pana la data constituirii filialei prin o intalnire saptamanala de 2 ore in care se abordau problematici specifice activitatii de ajutorare si voluntariat.

In data de 17.03.2011, la sediul parohiei „Sfanta Cruce” din Torino, cu binecuvantarea Prea Sfintitului Siluan, Episcopul romanilor ortodocsi din Italia, si in prezenta urmatorilor membrii fondatori : Ana Bighiu, Silvia Buzila, Ștefania Ciuchi, Adela Dragan, Natalia Elinoiu, Mariana Focsaneanu, Cosmin Ghircoias, Claudiu Gita, Elena Igescu, Cristian Igescu, Mihaela Marcu, Rodica Manciu, Mihai Mogosescu, Violeta Pavel, Lucica Pirvan, Petronela Olari, Maria Salagean, Vasile Ungurean, Grigore Zaremba, Giorgia Munteanu, parintele Gabriel Burcescu si parintele Lucian Rosu a fost ales in unanimitate urmatorul consiliu de conducere al filialei astfel constituite:

Presedinte: Mihaela Marcu
Vice-presedinte: Cristian Igescu
Secretar: Mihai Mogosescu
Trezorier: Vasile Ungurean
Consilier: Elena Igescu
Consilier: Lucian Rosu

Intalnirea noastra in aceasta zi minunata a fost inceputa si finalizata cu o frumoasa rugaciune de binecuvantare a lucrarii noastre, pusa in slujba iubirii de oamenii, adresate catre Insusi Iisus Hristos Imparatul si Dumnezeul nostru.

ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU !

Secretar Mihai Mogosescu

Sursa: episcopia-italiei.it

 

30 Martie 2011

Vizualizari: 698

Voteaza:

PRIMA FILA DE CRONICA A ASOCIATIEI ‘SAN LORENZO DEI ROMENI’ FILIALA TORINO 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE