Procesiune inchinata Duminicii Ortodoxiei si Sfintei Parascheva

Credinciosii din cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului sunt invitati sa participe, duminica, 24 martie, orele 16.00, la cea mai impresionanta procesiune organizata in aceasta Eparhie, care va avea loc in Piata Roman Musat din municipiul Roman.

Pe langa sfintele icoane facatoare de minuni, in cadrul manifestarii din Duminca Ortodoxiei, cum este numita prima duminica din Postul Mare, vor fi purtate si racla cu sfintele moaste aflate in Catedrala Arhiepiscopala si cea in care se afla particele din Sf. Cuvioasa Parascheva.

Din inima Romanului, preotii si credinciosii, alaturi de PS Episcop Ioachim Bacauanul, se vor deplasa spre Catedrala, cantand imne specifice acestei zile deosebite, precum si imnul-acatist inchinat „Ocrotitoarei Moldovei”.

Procesiunea se va incheia cu slujba Litiei, ce va fi oficiata de PS Episcop Ioachim inconjurat de un sobor de preoti si diaconi. Evenimentul de la Roman din Duminca Ortodoxiei deschide seria unor manifestari ample care se organizeaza anul acesta in intreaga Eparhie a Romanului si Bacaului, in cadrul anului omagial al Sfintilor Imparati Constantin si Elena.

Sursa: epr.ro
 

Pe aceeaşi temă

22 Martie 2013

Vizualizari: 308

Voteaza:

Procesiune inchinata Duminicii Ortodoxiei si Sfintei Parascheva 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE