Procesiune cu moaste in orasul Buftea

In zilele de 20 si 21 aprilie, sambata si duminica, racla ce contine o particica din Lemnul Sfintei Cruci, dar si fragmente din moastele mai multor sfinti de la Biserica bucuresteana "Sfantul Vasile” - Victoria, se va afla spre inchinarea credinciosilor in orasul Buftea. Evenimentul este organizat de Protopopiatul Ilfov Nord.

"Din partea Centrului eparhial ca delegati ai Preafericitului Parinte Patriarh Daniel sunt Parintele Arhimandrit Veniamin Goreanu, Consilier-administrativ al Arhiepiscopiei Bucurestilor si Parintele Arhimandrit Timotei Aioanei, Exarhul cultural al Arhiepiscopiei Bucurestilor. Pelerinajul va incepe la orele 15:00 la biserica Sfanta Mucenita Varvara din centrul orasului Buftea cu o procesiune pe o distanta de 1 km si se va incheia la aceeasi biserica unde intr-un baldachin special amenajat racla cu fragment din Sfanta Cruce si fragmente din sfintele moaste va fi depusa spre inchinare pentru credinciosi”, a mentionat pentru TRINITAS TV Protopop Cristian Mihai Burcea, Protopopiatul Ilfov Nord.

Pelerinajul aflat la prima editie se doreste sa devina o traditie. Credinciosii care vor participa la pelerinaj, dar si la slujbe vor primi iconite si cruciulite.

Sursa: basilica.ro

.

17 Aprilie 2013

Vizualizari: 649

Voteaza:

Procesiune cu moaste in orasul Buftea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE