Procesiune cu moastele Sfintilor Pantelimon, Epictet si Astion

In fiecare an, in ziua de 21 mai, Biserica Ortodoxa ii praznuieste pe Sfintii Imparati Constantin si Elena. Din anul 2002, cei doi sfinti au devenit, oficial, protectori ai orasului Constanta.

Pentru praznuirea patronilor spirituali ai orasului, Arhiepiscopia Tomisului a organizat o serie de evenimente ce au debutat inca de luni, 18 mai, cu Festivalul Artei Corale Bisericesti si continua astazi, incepand cu ora 17, cu o procesiune cu moastele Sfintilor Pantelimon, Epictet si Astion de la Catedrala Arhiepiscopala „Petru si Pavel” din Constanta la biserica „Sfintii Imparati Constantin si Elena”. Procesiunea se va desfasura pe traseul: Piata Ovidiu, bulevardul Mircea cel Batran, bulevardul Mamaia, strada Mihai Viteazu, strada Calugareni, strada Stefan Mihaileanu pana la biserica „Sfintii Imparati Constantin si Elena”.

Joi, 21 mai, de la ora 15, la Muzeul de Arta „Ion Jalea”, Arhiepiscopia Tomisului, in colaborare cu Muzeul de Arta, organizeaza o expozitie de icoane semnate de artistii Gabriel Parlac, Marieta Besu, Laura Mocanu, Lelia Parvan Rus si Doina Misian.Vineri, 22 mai, la ora 18, in aula Bibliotecii judetene „Ioan N. Roman” din Constanta, Arhiepiscopia Tomisului, impreuna cu Facultatea de Teologie, specializarea Arta Sacra, organizeaza un concert de lieduri sacre si laice: Portret componistic - Carmen Petra-Basacopol; co-ducerea muzicala si acompaniamentul pianistic: lect. univ. dr. Ruxandra Mirea.

Sursa: cugetliber.ro

.

20 Mai 2009

Vizualizari: 275

Voteaza:

Procesiune cu moastele Sfintilor Pantelimon, Epictet si Astion 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE