Procesiune religioasa la Gradina Icoanei

Mai bine de 41 de preoti de la tot atatea biserici din sectorului 2 si aproximativ 15.000 de credinciosi sunt asteptati sa participe la evenimentul religios "Lumina ortodoxiei”, desfasurat in parcul Gradina Icoanei in acest sfarsit de saptamana in zilele de sambata si duminica, 20 si 21 februarie. Evenimentul este organizat de Protoieria 2 Capitala, cu Inalta Binecuvantare a Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane si cu sprijinul Primariei Sectorului 2.

Credinciosii sunt invitati sa participe in numar cat mai mare sambata, 20 februarie, incepand cu ora 16.30, la vecernia de la Gradina Icoanei si la procesiunea cu torte si lumanari aprinse, cantece bisericesti si icoane purtate in maini.



Duminica, 21 februarie, incepand cu ora 12.00, dupa Sfanta Liturghie, credinciosii se vor aduna in parcul Icoanei pentru a participa la o ampla procesiune in care vor tine in maini icoane ce vor fi sfintite de catre un intreg alai de preoti veniti din toate lacasele de cult de pe raza sectorului 2.

Organizat cu ocazia Duminicii Ortodoxiei, zi sarbatorita pe data de 21 februarie a.c., in prima duminica a Postului Pastelui, evenimentul religios se bucura de Inalta binecuvantare a Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

Aceasta zi de sarbatoare a fost instituita de sinodul de la Constantinopol din anul 843, la care a fost confirmata dogma cinstirii sfintelor icoane si a fost aruncata anatema asupra celor care nu le cinsteau, precum si asupra tuturor celor ce s-au abatut de la dreapta credinta in decursul vremii si a fost proclamat triumful Ortodoxiei asupra tuturor ereziilor. In data de 11 martie acelasi an, in prima duminica din postul Sfintelor Pasti, a fost celebrata pentru prima data aceasta zi de sarbatoare.

Sursa: amosnews.ro

.

16 Februarie 2010

Vizualizari: 1796

Voteaza:

Procesiune religioasa la Gradina Icoanei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE