Procesiune cu sfintele icoane de Duminica Ortodoxiei la Tulcea

Duminica 8 martie, prima duminica din Postul Pastilor, Sfanta Biserica o dedica Duminicii Ortodoxiei. Aceasta zi aminteste de momentul 11 martie 843, data la care Biserica Ortodoxa din Constantinopol intr-un cadru solemn a anatematizat definitiv erezia iconoclasta care a tulburat si a dezbinat lumea crestina pentru mai bine de 200 de ani.

Anul acesta Episcopia Tulcii se alatura pentru prima data manifestarilor organizate atat la Bucuresti de Patriarhia Romana, cat si in tara si comemoreaza local acest triumf al dreptei credinte, in biserici, prin citirea pastoralei Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane si a organizarii Colectei F.C.M.

si in afara lor, prin procesiuni si manifestari religioase dedicate momentului.

Dupa oficierea Sfintei Liturghii, intre orele 12-13, P.S. Parinte Visarion, Episcopul Tulcii a condus o procesiune religioasa cu sfintele icoane care s-a desfasurat pe traseul: Biserica "Buna Vestire” - str. Babadag - str. Frumoasa - str. Mircea Voda - str .Victoriei - Biserica "Buna Vestire.”

La aceasta frumoasa sarbatoare care marcheaza atat inceputul Postului Mare dar si impamantenirea unei vechi traditii bisericesti, au participat preoti si credinciosi de la toate parohiile din Tulcea.

Sursa: episcopiatulcii.ro

.

08 Martie 2009

Vizualizari: 487

Voteaza:

Procesiune cu sfintele icoane de Duminica Ortodoxiei la Tulcea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE