Profesorul Martin Tamcke a vorbit studentilor de la Sibiu

Studentii de la Facultatea de Teologie Ortodoxa “Sfantul Andrei Saguna” din Sibiu au avut posibilitatea sa-l audieze astazi, 1 aprilie, pe profesorul Martin Tamcke de la Universitatea din Goettingen, Germania. Renumitul profesor si diplomat a vorbit studentilor teologi despre viata si invataturile Sfantului Isaac Sirul, iar mai apoi a prezentat pe larg situatia crestinismului din Orient.Profesorul german este un teolog cunoscut in toata lumea pentru preocuparile sale de cercetare a istoriei crestinismului din Orient, dar si pentru implicarea sa activa, ca si consultant al Guvernului Germaniei pe problemele interreligioase din Siria, in aplanarea conflictelor violente dintre musulmanii si crestinii din tari precum Siria, Arabia Saudita, Qatar sau Yemen. Doua dintre lucrarile sale cu privire la crestinismul din aceasta parte a lumii au fost traduse si in limba romana, iar in cursul acestui an, la Editura Andreiana, va fi tradusa si cartea “Crestinii din Tur Abdin” a profesorului german. Martin Tamcke este un apropiat al Bisericii Ortodoxe, fiind implicat si in relatiile ecumenice dintre Bisericile Luterane si cele de traditie rasariteana.

Studentii Facultatii de Teologie Ortodoxa din Sibiu au participat in numar mare la cursul sustinut de profesorul Martin Tamcke.

Moderatorul intalnirii a fost pr. prof. univ. dr. Vasile Mihoc, cu ajutorul caruia studentii au beneficiat de traducere expunerii si de comunicarea intrebarilor si comentariilor.

Cursul sustinut la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Sibiu face parte dintr-un program de colaborare intre universitatile din Sibiu, respectiv Goettingen. Martin Tamcke este familiarizat cu mediul academic sibian, datorita vizitelor academice periodice efectuate in cetatea transilvana.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

01 Aprilie 2014

Vizualizari: 238

Voteaza:

Profesorul Martin Tamcke a vorbit studentilor de la Sibiu 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Profesorul Martin Tamcke

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE