Programul slujbelor de Sfintele Pasti in bisericile din Arhiepiscopia Craiovei

In perioada sarbatorilor pascale, in toate bisericile se oficiaza slujbe speciale. Astfel, in aceasta seara se savarseste Denia celor douasprezece Evanghelii, iar maine, 3 mai, in Vinerea Mare, dupa Ceasurile imparatesti, preotii vor scoate Sfantul Epitaf in mijlocul bisericii, iar la orele serii va fi savarsita Denia Prohodirii Domnului. La Catedrala mitropolitana "Sfantul Mare Mucenic Dimitrie” din Craiova, cele doua slujbe religioase vor fi savarsite de un sobor de preoti si diaconi in frunte cu inalt Preasfintitul Parinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei. Sambata dimineata, preotii si diaconii catedralelor si paracliselor mitropolitane din Craiova vor oficia Liturghia Sfantului Vasile cel Mare si se vor pregati pentru slujba Sfintei invieri.

In noaptea de Inviere, iPS Parinte Mitropolit Irineu va sluji la Catedrala mitropolitana “Sfantul Mare Mucenic Dimitrie”.

Duminica, 5 mai si luni, 6 mai, in prima, respectiv, a doua zi a Sfintelor Pasti, IPS Irineu va sluji la Paraclisul mitropolitan "Maica Domnului-Dudu” din Craiova, iar marti, 7 mai, va savarsi Sfanta Liturghie si slujba de tarnosire a Paraclisului  Spitalului municipal din Bailesti, judetul Dolj.

Sursa: mitropolia-olteniei.ro

.

03 Mai 2013

Vizualizari: 868

Voteaza:

Programul slujbelor de Sfintele Pasti in bisericile din Arhiepiscopia Craiovei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE