Protest in Moscova impotriva filmului Codul lui Da Vinci


Protest in Moscova impotriva filmului “Codul lui Da Vinci”

Aproximativ o suta de protestatari, membri ai unei miscari ortodoxe rusesti, au ars joi postere promotionale ale controversatului film “Codul lui Da Vinci” in Piata Pushkin din centrul Moscovei. Acest protest inedit a avut loc chiar in ziua premierei cinematografice, informeaza agentia de stiri RIA Novosti. Cei prezenti la actiunea organizata de Uniunea Cetatenilor Ortodocsi au afisat icoane, crucifixe si pancarde pe care se puteau citi mai multe mesaje critice la adresa filmului anti-crestin: “Codul lui Da Vinci - daca cumperi un bilet il vinzi pe Hristos”.

Leonid Simonovich-Nikshych, unul din liderii organizatiei ortodoxe, a declarat ca “orice erezie indreptata impotriva Bisericii va fi arsa in acelasi mod” si a cerut ca “toate actele blasfemitoare anti-crestine sa inceteze”. Politia moscovita nu a oprit protestul deoarece ofiterii de la fata locului au fost indemnati de superiori sa nu intervina decat in cazul unor agresiuni fizice.

Marti, Biserica Ortodoxa Rusa a condamnat oficial lansarea in tara a filmului adaptat dupa romanul de fictiune al lui Dan Brown in care se afirma minciuna conform cariea Iisus Hristos ar fi avut relatii intime cu Maria Magdalena. (Novopress Romania)
 

.

21 Mai 2006

Vizualizari: 1943

Voteaza:

Protest in Moscova impotriva filmului Codul lui Da Vinci 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE