PS Ambrozie, Episcopul Giurgiului, isi serbeaza onomastica

 

In ziua de 7 decembrie, Biserica Ortodoxa il praznuieste pe Sfantul Ambrozie, Episcopul Medionalului, patronul spiritual al prea Sfintitului Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului. Cu aceasta ocazie Prea Sfintia Sa va savarsi Sfanta Liturghie arhiereasca in Catedrala Episcopala "Adormirea Maicii Domnului" din Giurgiu.

 

Prea Sfintitul Dr. Ambrozie s-a nascut la data de 20.

04.1969 in localitatea Scorteni, Judetul Prahova.

 

In ziua de 8 februarie 2006, a fost ales Episcop al Giurgiului de catre Colegiul Electoral Bisericesc sub presedintia Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist fiind inscaunat la 9 aprilie, devenind astfel INTAIUL EPISCOP AL GIURGIULUI.

 

Sfantul, al carui nume il poarta, a avut principalul rol la sinodul episcopilor apuseni de la Aquilea, din anul 381, precum si in adoptarea de catre acestia a unor hotarari identice cu cele ale Sinodului al doilea Ecumenic de la Constantinopol, tinut in acelasi an. A fost mentorul spiritual al Sfantului Augustin, pe care l-a gazduit la Milano, l-a invatat adevarurile de credinta crestina si l-a indemnat spre viata monahala oferindu-i intregul sau sprijin. In anul 397 dupa o activitate intensa si plina de impliniri a trecut la Domnul.

 

Cu ocazia aniversarii zilei numelui, Ii adresam urarea "Intru multi si fericiti ani Prea Sfintite Stapane", cu deplina sanatate, impliniri duhovnicesti si rodnica arhipastorire.

 

Episcopia Giurgiului

Biroul pentru Presa, Imagine si Comunicare

 

.

06 Decembrie 2006

Vizualizari: 2175

Voteaza:

PS Ambrozie, Episcopul Giurgiului, isi serbeaza onomastica 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE