PS Justinian Chira isi sarbatoreste ziua de nastere


PS Justinian Chira isi sarbatoreste ziua de nastere

Preasfintitul Justinian Chira Maramureseanul implineste astazi, 28 mai, varsta de 87 de ani.

PS Justinian Chira, pe numele de botez Ioan, s-a nascut pe 28 mai 1921, la Plopis-Maramures. Scoala elementara a frecventat-o in satul natal (7 clase), apoi a absolvit Seminarul Teologic Cluj-Napoca si Institutul Teologic de grad universitar de la Sibiu. In 12 martie 1941 este primit frate la Manastirea Rohia de staretul de atunci, Nifon Matei. In 2 martie 1942 este tuns in monahism, iar in august este hirotonit ca diacon tot la Manastirea Rohia.

In 17 aprilie 1943 este hirotonit preot de PS Nicolae Colan, episcopul Vadului Feleacului si Clujului. In perioada 1944-1973 a fost staretul Manastirii Rohia, unde a contribuit decisiv la formarea si calugarirea a peste 20 de tineri, a cumparat peste 40.000 de carti si reviste pastrate si azi in biblioteca manastirii si a ridicat multe dintre edificiile complexului monahal de la Rohia.

In 9 iunie 1973 a fost ales episcop-vicar pe seama Arhiepiscopiei Vadului Feleacului si Clujului de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe, iar in 9 septembrie este hirotonit episcop. In anul 1990 este ales episcop al noii Episcopii a Maramuresului si Satmarului, iar in 11 noiembrie are loc intronizarea sa ca episcop. Este autor al mai multor volume, din care amintim "Darurile Bisericii", "Viata Maicii Domnului" si "Lumina din lumina Nasterii si Invierii Domnului".

 

Intru multi si fericiti ani, Preasfintite Parinte!

Vezi: PS Justinian Chira - Despre Smerenie - VIDEO

        PS Justinian Chira - Taina slujirii crestine - VIDEO

 

 

.

27 Mai 2008

Vizualizari: 775

Voteaza:

PS Justinian Chira isi sarbatoreste ziua de nastere 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE