Racla cu Sfinte Moaste descoperita la biserica 'Sf. Dumitru' din Constanta

O racla ce adaposteste particele cu zece Sfinte Moaste a fost descoperita in clopotnita bisericii „Sf. Dumitru” din Constanta. Moastele sunt insotite de documentul in limba greaca, emis de catre donator, staretul Schitului Vatopedin "Sf. Mare Mucenic Dimitrie" - Muntele Athos, care autentifica originalitatea acestora. Data la care a fost facuta donatia catre biserica romaneasca este 18 aprilie 1936.

Din spusele parintelui Ilie Petre, parohul bisericii "Sf. Dumitru", racla cu Sfintele Moaste a fost, cel mai probabil, ascunsa in clopotnita bisericii in anii `60 pentru a le proteja fata de autoritatile comuniste.

Din documentul de autenticitate reiese ca racla contine parti din moastele Sfantului Constantin cel Mare, ale Cuviosului Iacov Iviritul, ale Apostolului Filimon, ale Sfantului Nou Mucenic Teodor, ale Sfantului Modest, ale Sfintei Varvara, ale Sfintilor fara de arginti, ale Sfantului Trifon, ale Sfintei Teoctista si ale unui sfant anonim.

Racla cu sfintele moaste va fi expusa spre inchinare credinciosilor incepand cu seara zilei de joi, 25 octombrie, la biserica "Sf. Dumitru" (str. Dorobanti, nr. 64, zona Delfinariu).

Biroul de Comunicare


.
Pe aceeaşi temă

24 Octombrie 2012

Vizualizari: 1730

Voteaza:

Racla cu Sfinte Moaste descoperita la biserica 'Sf. Dumitru' din Constanta 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE