Radu Preda, invitat la sedinta lunara a preotilor din Cluj II

La biserica "Sfintii Apostoli Petru si Pavel" din cartierul Grigorescu al municipiului Cluj-Napoca, s-a desfasurat luni, 7 noiembrie, sedinta lunara de lucru a preotilor din Protopopiatul Cluj II, coordonata de parintele protopop Gheorghe Braica. Lucrarile au fost precedate de o slujba de Te Deum, savarsita de la ora 9.30, in biserica.

La sedinta a fost invitat teologul Radu Preda, care le-a vorbit preotilor pe tema "Biserica si Societatea", aratand importanta misiunii fiecaruia in mijlocul comunitatii: "Tema a fost de data aceasta modul in care se raporteaza Biserica la ceea ce numim cu un termen biblic semnele vremii, adica maniera in care intelegem lumea in mijlocul careia traim, tendintele, fenomenele, curentele, astfel incat pastoratia si misiunea noastra sa fie adaptata la aceste realitati. Un aspect important a fost revitalizarea vietii parohiale, pentru ca se ofera un fenomen de individualizare a religiei, adica oamenii incep sa aiba un raport strict personal cu Dumnezeu, fara sa se mai raporteze la comunitatea de credinta din care fac parte".

Pentru a veni in sprijinul preotilor, teologul Radu Preda a spus ca este important ca parohiile sa ajute la coagularea unor grupuri de varste si de profesii, de la copii pana la pensionari, astfel incat toti sa se simta atrasi nu doar in timpul Sfintei Liturghii, ci si dupa slujba, punand accent pe dimensiunea socializarii in biserica.

Sursa: radiorenasterea.ro
 

.

09 Noiembrie 2011

Vizualizari: 172

Voteaza:

Radu Preda, invitat la sedinta lunara a preotilor din Cluj II 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE