Realizari administrative in Arhiepiscopia Bucurestilor in anul 2012

In cursul anului trecut, activitatea administrativ-pastorala in Arhiepiscopia Bucurestilor a cunoscut numeroase impliniri. Redam in continuare cateva dintre realizarile consemnate in raportul-sinteza al Sectorului administrativ-bisericesc prezentat in sedinta anuala de lucru a Adunarii Eparhiale a Arhiepiscopiei Bucurestilor.

In cadrul Arhiepiscopiei Bucurestilor, in anul 2012 au functionat: 9 protopopiate, 694 de parohii (374 rurale si 320 urbane) si 42 de filii, 110 paraclise (dintre acestea 40 sunt biserici si 70 sunt capele), 35 de manastiri, 3 schituri, doua catedrale si 3 metocuri (total 43 de unitati monahale), 542 de cimitire (parohiale - 529 si manastiresti - 13). Dintre acestea, 66 sunt in mediul urban, iar 463 in mediul rural. Pe parcursul anului trecut, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a efectuat vizite canonice la 23 de parohii si 18 manastiri din eparhie, oficiind slujba Sfintei Liturghii si alte slujbe (de tarnosire, de sfintire a picturii unor biserici parohiale sau paraclise manastiresti, de inaugurare a unor asezaminte social-culturale etc.). Au fost infiintate 8 parohii, au fost tarnosite 14 biserici, s-a oficiat slujba de sfintire a picturii la 7 lacasuri de cult, au fost sfintite cu agheasma doua biserici si 3 capele, a fost savarsita slujba de punere a pietrei de temelie pentru 9 biserici si pentru 4 asezaminte sociale. In cele 9 protopopiate exista 32 de biserici in constructie, finalizandu-se lucrarile la 8 dintre ele, 10 biserici sunt in curs de consolidare, 91 de biserici in curs de restaurare si sunt organizate 202 santiere de pictura sau restaurare a picturii.

In Arhiepiscopia Bucurestilor, 32 de persoane au cerut primirea in Ortodoxie in 2012 

In cadrul Centrului eparhial, au fost inregistrate si solutionate 14.606 acte si au avut loc 37 de sedinte de lucru ale Permanentei Consiliului eparhial. La Secretariatul sectorului s-au primit 8.215 lucrari inregistrate la Registratura Centrului eparhial, care au fost instrumentate si prezentate chiriarhului si in sedintele de lucru ale Permanentei Consiliului eparhial. Intre cererile primite la cancelaria sectorului pentru diferite cauze au fost inregistrate si 32 de solicitari pentru trecerea la Ortodoxie si 14 pentru revenirea in Biserica Ortodoxa. Pentru recompensarea stradaniilor si rezultatelor activitatii unor personalitati, clerici si mireni, in diferite domenii ale vietii bisericesti sau publice in sprijinul Bisericii, au fost acordate 34 de ranguri onorifice bisericesti si 333 de ordine si distinctii bisericesti.

Intre obiectivele si prioritatile Sectorului administrativ-bisericesc pentru anul 2013 se afla: infiintarea a 3 protopopiate noi in Capitala si reorganizarea administrativ-bisericeasca a protopopiatelor din Bucuresti (cate unul pentru fiecare sector), deoarece in Capitala exista peste 1.700.000 de credinciosi; continuarea programului „Nici o localitate fara biserica“; obtinerea de fonduri pentru salarizarea personalului bisericesc angajat in activitati pastorale si sociale; revizuirea proceselor-verbale necesare realizarii notarii administrative anuale; actualizarea bazei de date si a dosarelor personalului angajat; intocmirea si completarea Condicii de hirotonii si eliberarea diplomelor de hirotonie in treptele de diacon si preot a tuturor tinerilor teologi hirotoniti intre anii 2010 si 2012.

Sursa: ziarullumina.ro

08 Februarie 2013

Vizualizari: 233

Voteaza:

Realizari administrative in Arhiepiscopia Bucurestilor in anul 2012 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE