Regula postirii in Postul Mare este aceasta: in primele doua zile (luni si marti) din prima saptamana, ajunare pana seara, cand se poate manca paine si bea apa. La fel trebuie tinute primele trei zile si ultimele doua (vineri si sambata) din Saptamana Patimilor. In tot restul postului, in primele cinci zile din fiecare saptamana (luni-vineri inclusiv) se mananca uscat o singura data pe zi (seara), iar sambata si duminica de doua ori pe zi, legume fierte cu undelemn si putin vin. Se dezleaga la untdelemn si vin la urmatoarele sarbatori: Aflarea Capului Sfantului Ioan Botezatorul (24 februarie), Sfintii 40 de mucenici (9martie), Joia Canonului celui Mare, inainte de serbarea si dupa serbarea Buneivestiri (24 si 26 martie), precum si in ziua Sfantului Gheorghe. La praznicul Buneivestiri si in Duminica Floriilor se dezleaga la peste.
.
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.