Religia pune iar foc in invatamant

 

Ministerul Educatiei a introdus in proiectul de lege al invatamantului o prevedere care stipuleaza ca religia sa devina obligatorie si la liceu, in conditiile in care proiectul fostului ministru al Educatiei, Mihail Hardau, prevedea ca religia sa fie obligatorie doar pana in clasa a X-a.


Elevul cu varste de pana la 16 ani, cu acordul parintelui sau al tutorelui legal instituit, alege confesiunea si religia pentru studiu, iar elevii in varsta de peste 16 ani aleg singuri confesiunea si religia pentru studiu. In varianta initiala a proiectului de lege elaborata de fostul ministru PD, Mihail Hardau, varsta de la care elevii puteau alege singuri confesiunea pe care urmau sa o studieze era de zece ani. Mai mult, proiectul initial prevedea ca religia sa poata fi inlocuita cu educatie moral religioasa, la solicitarea parintelui elevului cu varsta de pana la zece ani, iar peste zece ani, elevul putea opta singur pentru aceasta varianta.


In proiectul lui Adomnitei, religia poate fi inlocuita cu o alta disciplina, fara insa a se preciza care.


Sindicalistii din invatamant spun ca aceasta prevedere a fost introdusa in lege fara ca ei sa fie consultati si ca nu sunt de acord cu propunerea lui Adomnitei de a face religia obligatorie si pentru elevii de peste 16 ani.


Proiectul de lege ar trebui sa intre in Parlament de la data de 1 septembrie, potrivit declaratiilor ministrului Educatiei, Cristian Adomnitei, iar o ultima intalnire dintre sindicate si reprezentantii ministerului va avea loc in perioada 21-24 august, la Sinaia. Federatia Educatiei Nationale a anuntat ca nu intentioneaza sa participe la aceasta intalnire din cauza ca Ministerul Educatiei a trimis sindicatelor mult prea tarziu proiectele de lege ale invatamantului, fara a finaliza si statutul personalului didactic, proiectul care ridica si cele mai mari probleme, din perspectiva sindicatelor.

 

Sursa: Ziarul Prahova

 

.

16 August 2007

Vizualizari: 1683

Voteaza:

Religia pune iar foc in invatamant 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE