Resfintire de Biserica la parohia Suditi

Duminica, 2 septembrie 2012, Preasfintitul Parinte Episcop Vincentiu a fost prezent in mijlocul credinciosilor din parohia Suditi, pentru sfintirea lucrarilor exterioare ale bisericii, imbracarea Sfintei Mese, sfintirea picturii si a catepetesmei.

Programul liturgic a inceput cu slujba de imbracare cu giulgiu nou a Sfintei Mese, urmata de Sfanta Liturghie arhiereasca.



Preasfintia Sa a slujit Sfanta Liturghie, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, din care au facut parte si preacuviosul parinte arhimandrit Rafail Mit, exarhul manastirilor si schiturilor, preacucernici parinti consilieri de la Centrul Eparhial, preacucernicul parinte protopop Dumitru Draghici.

Pentru activitate misionara si administrativa deosebita Preasfintitul Parinte Episcop Vincentiu a hirotesit iconom pe preacucernicul parinte Daniel Dobrin, preot al parohiei Suditi, Protopopiatul Slobozia.

La momentul predicii Preasfintia Sa a explicat credinciosilor prezenti intelesul pericopei evanghelice, a lucratorilor necredinciosi ai viei, atragand atentia asupra avertismentului Mantuitorului, ca pe cei rai cu rau ii va pierde Dumnezeu.

Preasfintia Sa i-a felicitat pe cei care au contribuit la aceasta frumoasa lucrare de restaurare a bisericii din Suditi.

Dupa Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie a urmat slujba de sfintire a lucrarilor exterioare ale bisericii, resfintirea picturii restaurate si a catepetesmei.

Sursa: sf-esc.ro

.

03 Septembrie 2012

Vizualizari: 641

Voteaza:

Resfintire de Biserica la parohia Suditi 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

resfintire biserica

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE