Resfintirea Bisericii din filia Santejude Vale, protopopiatul Gherla

In duminica a patra din Postul Mare, a Sfantului Ioan Scararul,Mitropolitul Clujului a resfintit Biserica filiei Santejude Vale din protopopiatul Gherla. Slujba a debutat la ora 9:30 si a fost savarsita spre binecuvantarea lucrarilor de restaurare oficiate din 2012 si pana in acest an la locasul de cult.

Alaturi de IPS Andrei a slujit un sobor de preoti si diaconi. In incheierea slujbei de resfintire, Mitropolitul Clujului le-a vorbit celor prezenti despre importanta participarii la Biserica, intrucat ea este locul de intalnire cu Dumnezeu: “In timp ce se savarsea acest ritual in cip vazut, in chip nevazut, din Cer, Dumnezeu a revarsat peste Biserica si peste noi, Har si binecuvantare. Acum, realizam ca toate sunt pline de sfintenie. Si daca parintele, dimpreuna cu comunitatea dansului s-a straduit sa puna la punct Biserica, sa o faca frumoasa, asa cum o vedem, important este ca duminica de duminica, sarbatoare de sarbatoare, credinciosii sa vina sa se intalneasca aici cu Domnul Hristos”.Programul a continuat cu oficierea Sfintei Liturghii, in cadrul careia, IPS Parinte Andrei le-a adresat celor prezenti un cuvant de invatatura. Ierarhul le-a vorbit despre post si rugaciune, ca fiind cele doua aripi care inalta omul spre cer.

La finalul slujbei, ce a fost oficiata pe un podium special amenajat in curtea Bisericii, pr. paroh Runcan Florin a fost ridicat la ragul de iconom. Totodata, Mitropolitul Andrei i-a acordat primarului comunei Taga, domnului Marza Romulus, Crucea Transilvana, in semn de apreciere fata de implicarea sa in reabilitarea tuturor bisericilor din comuna.De asemenea, tuturor celor care s-au implicat in sprijinirea bisericii, IPS Parinte Andrei le-a daruit din partea Arhiepiscopiei Clujului, diplome de aleasa cinstire.

Raspunsurile la Sf. Liturghie au fost date de membrii Grupului ”Maria”. In timpul slujbei, numerosi oameni s-au impartasit cu Trupul si Sangele Mantuitorului, iar copilasilor prezenti, IPS Andrei le-a impartit carticele de rugaciuni.

Biserica ce poarta hramul „Sfantul Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir” a fost construita in stil romanesc intre anii 1938-1940. In anul 1952 a fost pictata partial iar lucrarile au fost reluate dupa aproape 30 de ani. Locasul de rugaciune a fost sfintit in 1980 de vrednicul de pomenire Arhiepiscop Teofil Herineanu. Ultimele lucrari de restaurare au debutat in 2012 si au fost finalizate anul acesta.

Sursa: radiorenasterea.ro

.
Pe aceeaşi temă

30 Martie 2014

Vizualizari: 227

Voteaza:

Resfintirea Bisericii din filia Santejude Vale, protopopiatul Gherla 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE