Resfintirea bisericii in parohia Capusu Mic

Duminica, 31 august 2014, Inaltpreasfintitul Parinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului si Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului a fost prezent in parohia Capusu Mic din protopopiatul Huedin. In aceasta dimineata, Mitropolitul Clujului a resfintit biserica parohiei ocrotita de Sfantul Nicolae iar in continuare, a savarsit Sfanta Liturghie, fiind inconjurat de un sobor de preoti si diaconi.

Patimasii nu vor intra in Imparatia lui Dumnezeu
In cuvantul de invatatura, Inaltpreasfintitul Andrei a explicat ca patimasii nu vor intra in Imparatia lui Dumnezeu: „Daca avem simt de observatie vom vedea ca trei patimi teribile subjuga lumea de astazi: iubirea de avere, iubirea de placere si iubirea de marire.

Patima iubirii de avere ii stapaneste pe foarte multi oameni. Fac avere, ca apoi sa poata trai intr-o alta patima dezordonata, in placere. Placerile trupesti, mancarea si bautura il stapanesc pe omul modern. In aceasta lupta pentru putere se naste atata amaraciune si atat de multa discordie, fapt pentru care patimasii nu vor intra in Imparatia lui Dumnezeu”.

Tot in cuvantul de invatatura, Inaltpreasfintitul Andrei a explicat ca patimile sunt cele care ii iau omului libertatea cu care acesta a fost inzestrat de Dumnezeu: „Sfantul Apostol Pavel ne atentioneaza ca n-ar trebui sa ne lasam robiti de patimile noastre care ne inlantuiesc si care ne rapesc libertatea. Omul patimas nu mai este un om liber”.

Distinctii, la resfintirea bisericii din Capusu Mic
Biserica din Capusu Mic a fost ridicata in urma cu mai bine de 90 de ani. Datorita vechimii ei, a fost reabilitata in ultimii ani. Potrivit parintelui paroh, Dumitru Rodila, lucrarile de renovare au constat in refacerea tencuielii interioare si exterioare, schimbarea acoperisului si a tamplariei, precum si repictarea bisericii.

La finalul slujbei de astazi, parintele Dumitru Rodila a primit din partea Inaltpreasfintitului Andrei distinctia de iconom stavrofor. De asemenea, Mitropolitul Clujului a acordat diplome de aleasa cinstire, tuturor celor implicati in reusita lucrarilor la biserica parohiala din Capusu Mic.

Autor: Alexandra Anderes
Sursa: radiorenasterea.ro

.

01 Septembrie 2014

Vizualizari: 132

Voteaza:

Resfintirea bisericii in parohia Capusu Mic 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE