Imparatia lui Dumnezeu

Imparatia lui Dumnezeu Mareste imaginea.

Imparatia lui Dumnezeu este inteleasa gresit de multi crestini. Este considerata a fi realitatea de dincolo de lumea aceasta. Insa, lumea in care traim si Imparatia lui Dumnezeu nu trebuie sa fie gandite intr-o succesiune cronologica: "acum" numai lumea aceasta, "pe urma" numai Imparatia lui Dumnezeu.

"Iata, imparatia lui Dumnezeu este inlauntrul vostru". Acesta a fost raspunsul Mantuitorului celor ce-L intrebasera cand anume va veni ceea ce era de asteptat.

Asadar, Imparatia lui Dumnezeu este aici si acum.

Hristos este Imparatia coborata printre oameni. Acolo unde El este prezent, acolo este si Tatal impreuna cu Duhul Sfant. Deci, in si prin Hristos, Imparatia Sfintei Treimi se descopera oamenilor. Nu intamplator, cuvintele prin care Mantuitorul incepe propovaduirea au fost: "Pocaiti-va, ca s-a apropiat Imparatia cerurilor" (Matei 4, 17).

Imparatia Lui Dumnezeu apare in unele texte din Sfanta Scriptura ca fiind tinta spre care trebuie sa ne indreptam: "Veniti, binecuvantatii Parintelui Meu, mosteniti Imparatia cea pregatita voua de la intemeierea lumii" (Matei 25, 34).

In alte texte, ea apare ca fiind realitatea care se apropie de noi: "Iata, Eu stau la usa si bat; de-Mi va auzi cineva glasul si-Mi va deschide usa, voi intra la el si voi cina cu el si el cu Mine" (Apocalipsa 3, 20).

In fata acestor texte, apare intrebarea: omul se indreapta spre Imparatie sau ea se indreapta spre om? Daca am afirma ca doar omul se indreapta spre Imparatie, atunci am putea sustine ca in aceasta lume omul este doar calator, este mereu pe drum, niciodata insa partas al Imparatiei. In astfel de conditii accesul in Imparatia lui Dumnezeu ar fi posibil numai dupa moarte.

Daca dimpotriva, am spune ca doar Hristos este Cel care vine spre noi, atunci am fi tentati sa afirmam ca lipsa unirii unora cu Hristos este data de nevizitarea acestora de catre Mantuitorul.

Raspunsul la intrebarea: Cine catre cine se indreapta?, il gasim in Pilda Fiului Risipitor. Cand Tatal isi vede de departe fiul venind acasa, ii iese in intampinare. Ceea ce se petrece nu e o simpla revenire a fiului in preajma tatalui, ci o intalnire la care participa amandoi. Dar ca tatal sa-l zareasca si sa alerge in intampinarea lui, a fost nevoie ca fiul sa-si doreasca si sa depuna tot efortul de a ajunge acasa.


Nu uitati, Imparatia lui Dumnezeu vine catre noi, dar vine numai daca si noi ne indreptam spre ea.

Adrian Cocosila

.
Pe aceeaşi temă

11 Ianuarie 2018

Vizualizari: 22398

Voteaza:

Imparatia lui Dumnezeu 4.78 / 5 din 18 voturi. 10 review utilizatori.

Comentarii (10)

  • cezarica adrian nicaPostat la 2013-02-12 21:21

    articolul este bun. pentru acele persoane care au studiat, au aprofundat scrierile sfinte. pentru persoanele care au chemare catre cele sfinte. pentru cei care sunt deschisi spre energii divine. Doamne ajuta.

  • Maria Czifra Postat la 2013-02-11 17:03

    In Iacov 4:8 scrie "Apropiati-va de Dumnezeu, iar el se va apropia de voi"

  • Gabriela DavidPostat la 2013-02-07 12:22

    Desi am invatat lucruri noi din acest articol, mi-as fi dorit sa fie explicat mai pe intelesul tuturor si nu in parabole.Este un subiect deosebit de important si de interesant despre care avem datoria sa vorbim la randul nostru si altora! Prin urmare trebuie sa il intelegem mai intai noi!

  • NUTA CIUFLEAPostat la 2013-02-07 10:08

    minunat explicat

  • doina paunPostat la 2013-02-06 21:18

    Georgeta-Doina Multumesc pt.articol .De multe ori ne pierdem pe drum ,ne debusolam -din cauza grijilor ,a neajunsurilor, a stresului etc .Un astfel de articol ne intareste ,ne ajuta sa realizam ca in aceasta lume nu suntem niciodata singuri.Articolul este superb ;inca o data multumesc ! Sanatate ,Doamne ajuta-ne pe toti ! Amin.

  • Vasa NastaPostat la 2013-02-06 18:34

    Doamne ajuta-ne ! Minunat continut, reda multa incarcatura duhovniceasca ! Amin.

  • adriana gheorghePostat la 2013-02-06 18:16

    Frumoase comentarii, frumoasa Imparatia LUI DUMNEZEU,ne face viata frumoasa, armonioasa cu multa dragoste.

  • FULEA DanPostat la 2013-02-06 15:03

    Este un articol binevenit si suficient de clar. Cu toate acestea eu cred ca acest subiect ar trebui dezvoltat si tot asa in "portii" mai mici ca sa fie usor de inteles si retinut. Este certamente cel putin un strop de LUMINA.

  • Elena-Iuliana IuliePostat la 2013-02-06 10:31

    Mulțumesc pentru articol! E bine ca, uneori, să ni se aducă aminte aceste lucruri. Ne face să cugetăm mai des la rostul nostru în viața aceasta.

  • Dinu RobertPostat la 2013-02-05 19:59

    Minunat articol! Sa ne indreptam cu toti spre Hristos care este Calea , Adevarul si Viata :). Doamne ajuta la toti!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE