Resfintirea bisericii din parohia Valea Timisului

In "Duminica Infricosatei Judecati", Preasfintitul Parinte Episcop Lucian al Caransebesului a resfintit biserica parohiei Valea Timisului din Protopopiatul Caransebes.

Afltata in apropierea municipiului Caransebes, parohia Valea Timisului (Carpa) este una din localitatile importante din Banatul Montan si in acelasi timp parohiile cu traditie din Episcopia Caransebesului. Recunoscuta pentru harnicia si credinta locuitorilor ei, parohia Valea Timisului isi pastreaza cu sfintenie traditiile si obicieiurile stramosilor.

Totodata, in ultima perioada preotul paroh Ioan Lupa si cei 431 credinciosi au intreprins eforturi de a reda bisericii parohiale stralucirea de odinioara, astfel ca prin binecuvantarea lui Dumnezeu si a Chiriarhului si prin ajutorul oamenilor de bine, biserica a fost restaurata atat in interior, cat si in exterior.

Biserica si-a reprimit stralucirea restaurarii prin slujba de resfintire a bisericii, oficiata de catre Intaistatatorul Eparhiei, Preasfintitul Parinte Episcop Lucian al Caransebesului, care a innoit si pecetluit primenirea sfintei mese, deteriorate in timp. Dupa oficierea slujbei de resfintire a bisericii s-a savarsit dumnezeiasca Liturghie arhiereasca, in cadrul caria Chiriarhul a hirotesit intru iconom stavrofor pe parintele paroh Ioan Lupa, care in ultima perioada, alaturi de credinciosii sai a depus eforturi deosebite pentru a reinfrumuseta biserica parohiala.

Dupa impartatirea cuvantului de invatatura chiriarhal, Preasfintia Sa a multumit atat preotului paroh, dar mai ales credinciosilor pentru dragostea de care au dat dovada prin sustinerea efortului de a rectitorii biserica pe care inaintasii lor au construit-o cu multa ravna.

Toti credinciosii prezenti au primit binecuvantarea de a se inchina inaintea sfantului jertfelnic primenit, primind deopotriva si o iconita cu calendarul pe anul 2009 din partea Preasfintiei Sale.

Sarbatoarea de la parohia Valea Timisului s-a incheiat traditional prin participarea tuturor credinciosilor la agapa dragostei fratesti, pregatita de parohie cu aceeiasi dragoste cu care si-au intampinat Ierarhul in mijlocul lor.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

23 Februarie 2009

Vizualizari: 497

Voteaza:

Resfintirea bisericii din parohia Valea Timisului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE