Resfintirea Bisericii Parohiei Ilisesti

Inaltpreasfintitul Parinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, alaturi de IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, va resfinti duminica, 31 august 2014, Biserica "Adormirea Maicii Domnului" a Parohiei Ilisesti, Protopopiatul Suceava 2, judetul Suceava.

Evenimentul va avea loc in urma mai multor lucrari care s-au derulat la acest sfant locas, incepand cu anul 2002. Acestea au culminat cu pictarea interioara a sfantului locas in tehnica fresca.

"IPS Teodosie si IPS Pimen vor sfinti, pe langa biserica parohiala, complexul de cladiri care strajuieste biserica, format din casa parohiala, casa praznicala, o capela mortuara, un lumanarar si grupuri sanitare moderne", a spus pr. paroh Danut Popovici, care este si prodecan in cadrul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Constanta. In ziua resfintirii bisericii din Ilisesti, IPS Teodosie va aduce spre inchinarea credinciosilor un fragment din moastele Sfantului Mare Mucenic Pantelimon, de la Catedrala Arhiepiscopala din Constanta. Sfintele moaste vor ramane la Ilisesti pana pe 6 septembrie 2014.

Constantin Ciofu
Sursa: doxologia.ro

.

29 August 2014

Vizualizari: 317

Voteaza:

Resfintirea Bisericii Parohiei Ilisesti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE