Resfintirea bisericii Sfantul Nicolae din Rosia de Amaradia

Biserica “Sfântul Nicolae” din Roşia de Amaradia, în haină de praznic: Bucurii duhovniceşti pentru credincioşii gorjeni

În ziua de sâmbătă, 11 octombrie, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârşit slujba de resfinţire a Bisericii “Sfântul Nicolae” din localitatea Roşia de Amaradia, Protoieria Târgu Cărbuneşti, judeţul Gorj. Pentru osteneala depusă, slujitorii sfântului altar, preoţii Alin Sanda şi Adrian Piţoacă, au fost ridicaţi la rangul de iconom şi sachelar.

Numeroşi credincioşi gorjeni din comuna Roşia de Amaradia au luat parte la slujba de resfinţire a Bisericii cu hramul “Sfântul Nicolae” din localitate.

În mijlocul lor a fost prezent IPS Părinte Irineu, care a oficiat ceremonialul liturgic, înconjurat de un numeros sobor de preoţi şi diaconi. În cuvântul de învăţătură, rostit la finele slujbei de resfinţire, Mitropolitul Olteniei a felicitat efortul şi solidaritatea parohienilor care, alături de cei doi preoţi slujitori, au reuşit să redea strălucirea de altă dată sfântului locaş. “Prin lucrarea de înfrumuseţare şi restaurare a acestui sfânt locaş, v-ați arătat în aceeași armonie și legătură cu strămoșii dumneavoastră, care, la începutul sec. al XX-lea au zidit biserica aceasta şi au sfințit-o. Cu pilda lor în minte şi în inimă, nu putem să nu mergem cu credință și nădejde pe calea mântuirii și să ajungem la limanul cel bun al Împărăției Cerurilor. Prin urmare, prin păstrarea acestei credințe, dovedim că suntem cu adevărat «copii ai lui Dumnezeu» și urmași vrednici ai înaintașilor noștri care au fost creștin-ortodocși, care au lăsat aceste lucrări mântuitoare, așa cum este biserica aceasta. Felicităm pe toți cei care s-au ostenit la înfrumusețarea sfântului locaş și rugăm pe Bunul Dumnezeu să le răsplătească tuturor, să le dăruiască bucurie, pace și să-i ferească de toate necazurile și primejdiile, ca un Bun şi iubitor de oameni”, a spus IPS Părinte. Totodată IPS Irineu a amintit de primirea sfintelor moaşte ale Sfântului Domnitor Constantin Brâncoveanu la Mănăstirea Horezu, în Arhiepiscopia Râmnicului.

În cuvântul de mulțumire, pr. Alin Narcis Sanda, parohul bisericii, a exprimat bucuria enoriașilor de a-l avea în mijlocul lor pe Mitropolitul Olteniei şi a mulţumit celor care s-au ostenit spre împlinirea lucrărilor de restaurare. Alăturid de cei doi preoţi slujitori, care au fost ridicaţi în rang de IPS Părinte Irineu, au primit gramate chiriarhale de mulțumire pe: prof. Liviu Cotojman, primarul localităţii, Mihai Weber, Peter Toader, restauratorul picturii bisericii, precum și credincioşii Cornel Codreanu, Dumitru Trucu și Vasile Șantia.
Soborul preoţilor slujitori a avut protia, la Sfinta Liturghie, pr. Grigorie Vulcăneascu, consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei.

Diac. Ioniţă Apostolache
Prof.
Vasile Gogonea
Sursa: mitropoliaolteniei.ro

.

14 Octombrie 2014

Vizualizari: 354

Voteaza:

Resfintirea bisericii Sfantul Nicolae din Rosia de Amaradia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE