Resfintirea bisericii Sfantul Stefan - Cuibul cu barza din Capitala

Biserica "Sfantul Stefan" - Cuibul cu Barza din Capitala va fi resfintita duminica, 21 octombrie. Slujba de tarnosire si Sfanta Liturghie vor fi oficiate de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel.

"Programul liturgic incepe in seara zilei de 20 octombrie cu slujba de Priveghere, incepand cu ora 17:00. Dupa aceea, a doua zi dimineata incepand cu ora 09:00 va incepe slujba de sfintire sau tarnosire a bisericii, savarsita de catre Preafericitul Parinte Patriarh Daniel. Slujba va contine in mare sfintirea exterioara a bisericii, procesiunea cu sfintele moaste in jurul bisericii, intrarea in biserica, asezarea sfintelor moaste in piciorul sfintei mese si pecetluirea mesei. Sfanta Liturghie va fi oficiata de la orele 10:30, iar la 12:30 un parastas de pomenire a ctitorilor si binefacatorilor trecuti la cele vesnice", a declarat pentru TRINITAS TV Pr. paroh Daniel Benga.

Cu ocazia resfintirii bisericii vor fi organizate si mai multe manifestari culturale.

„La aceasta sarbatoare a parohiei noastre va fi lansata monografia bisericii noastre. Este vorba de prima monografie a Bisericii. Biserica ‘Sfantul Stefan Cuibul cu Barza’ are 250 de ani de istorie pentru ca prima atestare documentara este in anul 1766, deci in curand in cativa ani se vor implini 250 de ani de cand Biserica exista", a precizat Parintele Daniel Benga.

Pe langa lucrarile la interiorul bisericii au fost infrumusetate si exteriorul si curtea.

"Intre activitatile culturale se numara lansarea acestei monografii album care contine si fotografii si care documenteaza intreaga istorie nu numai a Bisericii, ci a intregii zone a parohiei incepand cu secolul al XVIII-lea si pana in vremurile noastre. In paralel cu acest lucru am realizat si o gradina frumoasa in jurul bisericii care are o tematica duhovniceasca si se numeste ‘Gradina in Duh a Sfantului Arhidiacon Stefan’ care vrea sa oglindeasca viata si martiriul Sfantului Stefan, iar in acelasi timp se vrea a fi un parcurs duhovnicesc”, a mai dezvaluit Parintele paroh.

Biserica se afla pe strada Stirbei Voda din Bucuresti. Translat de la locul in care fusese ridicat, lacasul de cult nu mai poate fi observat astazi nici de pe bulevardul Stirbei Voda, nici de pe strada Berzei, blocurile din jur reusind sa o ascunda in totalitate.

Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

18 Octombrie 2012

Vizualizari: 870

Voteaza:

Resfintirea bisericii Sfantul Stefan - Cuibul cu barza din Capitala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE