Romanii ortodocsi din Hartford vor avea un nou preot


Parohia ortodoxa romana cu hramul “Schimbarea la Fata” din Hartford, Connecticut, va avea un nou pastor, in persoana parintelui Daniel Iosif Modovan.


Acesta va sosi in mijlocul noilor sai enoriasi la jumatatea lunii noiembrie si a fost desemnat de Epsicopia Ortodoxa Romana din America sa preia parohia din aceasta parte a Americii. Parintele s-a nascut in anul 1969 si vine in Statele Unite ale Americii impreuna cu sotia sa, Nicoleta Paula Moldovan, informeaza buletinul parohial al bisericii romanesti.


Credinciosii romani au depus deja un avans pentru inchirierea unui apartament in W. Hartford pe care vor sa il mobileze si sa il doteze cu toate cele necesare pentru inceput intr-o tara noua si o lume noua.

Multi mermbrii ai comunitatii au promis deja diferite obiecte de mobilier si lucruri pentru apartament. Cine poate sa doneze ceva este rugat sa scrie la adresa victorians21@yahoo.com astfel incat sa fie intocmita o lista din care vor fi selectionate lucrurile de care este nevoie in apartament.


Stradaniile enoriasilor de a-l face pe parinte sa se simta binevenit sunt cu atat mai mari, cu cat si ei, la randul lor, au trecut prin momentele stanjenitoare si dificile de inceput intr-o tara straina. In felul acesta, romanii de aici spera sa aiba o comunitate puternica, unita si pregatita sa puna temeliile unei biserici romane pe meleaguri americane, asa cum multi alti romani au facut inceputul cu un secol in urma.

Hartford, SUA/Romanian Global News  

.

01 Noiembrie 2005

Vizualizari: 1697

Voteaza:

Romanii ortodocsi din Hartford vor avea un nou preot 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE