Rugaciune de multumire la cumpana dintre ani la Catedrala Arhiepiscopala din Ramnicu Valcea

In toate bisericile si manastirile Patriarhiei Romane au fost oficiate, la cumpana dintre ani, slujbe speciale. A devenit deja o traditie ca la trecerea in noul an, ierarhii si preotii sa inalte rugaciuni de multumire pentru anul care a trecut, dar si de cerere pentru anul care urmeaza. La Catedrala Arhiepiscopala din Ramnicu Valcea, in noaptea de 31 decembrie 2013 spre 1 ianuarie 2014 a fost oficiata o slujba de multumire de catre un sobor de preoti in frunte cu Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului. La slujba a luat parte si Chiriarhul locului, Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului.

Slujba oficiata in fata a numerosi credinciosi a debutat la orele 23.

30 cu Acatistul Mantuitorului nostru Iisus Hristos si a fost urmat de citirea de catre Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul a rugaciunilor de multumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu in anul 2013 și a rugaciunilor de intrare in Noul An. Astfel, au fost rostite patru rugaciuni: Rugaciunea Sfantului Isaac Sirul catre Mantuitorul (a Acatistului), Rugaciunea de multumire si doua rugaciuni de intrare in noul an, una din traditia liturgica romana si slava (cea de la Te Deum) si alta din traditia greaca, recent tradusa in limba romana.

La final, Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul a tinut un cuvant de invatatura in care a facut referire la semnificatia intreita a sarbatorii din prima zi a anului 2013 cand Biserica noastra praznuieste Taierea imprejur cea dupa Trup a Domnului Iisus Hristos, apoi sarbatoarea Sfantului Vasile cel Mare si intampinarea noului an astronomic civil. Apoi, Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Gherasim le-a mulțumit credinciosilor pentru prezenta la biserica si i-a binecuvantat cu ocazia Noului An 2014.

La slujba de multumire oficiata la cumpana dintre ani a luat parte si Pr. Nicolae Proteasa, Directorul Seminarului Teologic "Sfantul Nicolae" din Ramnicu Valcea si numerosi credinciosi din municipiul Ramnicu Valcea.

Aceasta slujba constituie un bun prilej de a solemniza in cultul public momentul trecerii dintre ani, de a multumi Preasfintei Treimi pentru binefacerile primite, de a cere binecuvantarea anului care incepe si de a aprofunda intelesurile praznicului imparatesc de la 1 ianuarie.

Sursa: arhiram.ro

.
Pe aceeaşi temă

01 Ianuarie 2014

Vizualizari: 777

Voteaza:

Rugaciune de multumire la cumpana dintre ani la Catedrala Arhiepiscopala din Ramnicu Valcea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE