Rugaciune pentru Eroii din Decembrie 1989

 

In aceste zile la cimitirele, monumentele si troitele inchinate Eroilor din Decembrie 1989, ierarhi, preoti si diaconi inalta rugaciuni de pomenire a celor care si-au dat viata pentru libertatea, credinta si demnitatea poporului roman.

 

In Bucuresti, slujbe de pomenire ale Eroilor din Decembrie 1989 au fost oficiate azi la Cimitirul Eroilor Revolutiei, la Crematoriu, la Troita de la Spitalul Coltea, in Piata Universitatii, Sala Dalles, la troitele de la Piata Romana.

 

Dupa cum informeaza un comunicat al Patriarhiei Romane, sambata si duminica vor fi oficiate si alte slujbe de pomenire: la Monumentul pentru cinstirea Eroilor Revolutiei - Piata Revolutiei (22 decembrie, ora 9.00), la Radio (22 decembrie, ora 10.00) si Televiziune (22 decembrie, ora 11.

00), la Monumentul Eroilor Jandarmi - Aeroportul Henri Coanda Otopeni (23 decembrie, ora 9.00), la Baneasa (22 decembrie, ora 12.00) precum si in alte locuri in care ei si-au jertfit viata. La Catedrala patriarhala slujba de pomenire va fi oficiata in data de 22 decembrie a.c., dupa Sf. Liturghie (ora 10.00).

 

Asa cum de altfel este cunoscut, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a hotarat ca in toate bisericile si manastirile ortodoxe din tara si din strainatate, in cadrul Sfintei Liturghii, sa fie pomeniti: "eroii, ostasii si luptatorii romani, din toate timpurile si din toate locurile, cazuti pe campurile de lupta, in lagare si in inchisori pentru apararea patriei si a credintei stramosesti, pentru intregirea neamului, pentru libertatea si demnitatea poporului roman".

 

.

20 Decembrie 2007

Vizualizari: 636

Voteaza:

Rugaciune pentru Eroii din Decembrie 1989 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE