Rugaciuni pentru bolnavii de la Institutul de Urologie

Bolnavii de la Institutul de Urologie si Transplant Renal din Cluj-Napoca au fost vizitati miercuri seara de Preasfintitul Vasile Somesanul. De la ora 17.00, Preasfintia sa a oficiat Taina Sfantului Maslu in Capela cu hramul „Sfantul Mihail”. Din sobor au facu parte pr. Calin Ficior, pr.

Cosmin Vele si parintele slujitor Avram Simisdean.

Parintele Episcop a adresat un cuvant de invatatura bolnavilor internati, dar si personalului medical prezent la slujba, in care a vorbit despre importanta Tainei Sfantului Maslu: „Este bine sa ne impartasim mai ales in momentele acestea de suferinta si in timpul pe care il petrecem in spital sa ne apropiem de Sfanta Impartasanie si de Sfantul Maslu, aceasta lucrare dumnezeiasca randuita de Mantuitorul nostru IIsusHristos prin care dobandim atat iertarea pacatelor cat si tamaduire din suferintele trupesti si sufletesti prin care trecem la un moment dat al vietii noastre. Iata dar cat de important este si ce mare sansa avem atunci cand in spital, competenta medicala este sprijinita si de lucrarea preotului de caritate”.

Capela cu hramul „Sf. Mihail" functioneaza de aproape 9 ani in incinta Institutului de Urologie de pe strada Clinicilor nr. 4-6.

„Avand in vedere dimensiunea nationala in ce priveste activitatea Bisericii noastre in a acord asistenta bolnavilor cat si cele privitoare la savarsirea Sfantului Maslu, anul 2012 fiindu-le dedicat acestora, ne-am gandit si noi sa intensificam aceasta slujire in Institutul de Transplant Renal din Cluj-Napoca unde ne desfasuram activitatea. De mentionat este faptul ca Biserica este prezenta si-n aceasta institutie de sanatate de aproximativ 9 ani, de cand imi desfasor eu ca si preot de slujire caritativa activitatea. In incinta Istitutului nostru, exista de aproximativ 8 ani de zile, o capela care poarta hramul «Sf. Mihail», unde ne desfasuram activitatea si unde se savarsesc toate slujbele nostre de peste saptamana cat si cele de Duminica in mod special. Bucuria noastra este indoita pentru prezenta PS Vasile in mijlocul nostru, si slijirea Sf Maslu inconjurat de un sobor de preoti, pentru folosul spiritual, duhovnicesc, pentru vindecarea si tamaduirea tuturor bolnavilor internati in Institutul nostru si nu numai”, ne-a declarat parintele Avram Simijdea.

Sursa: radiorenasterea.ro
 

.

09 Martie 2012

Vizualizari: 503

Voteaza:

Rugaciuni pentru bolnavii de la Institutul de Urologie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE