S-a sfintit biserica de la Aurora

Duminica, 17 iulie, Intaistatatorul Episcopiei Severinului si Strehaiei, PS Parinte Nicodim, a savarsit slujba de sfintire a bisericii cu hramul ,,Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul” din localitatea Aurora, comuna Cujmir, judetul Mehedinti. Prin aceasta s-a implinit dorinta arzatoare a credinciosilor din Aurora de a avea o biserica. Dupa slujba de sfintire, in interiorul sfantului locas, s-a savarsit Sfanta Liturghie arhiereasca.

Piatra de temelie a sfantului locas s-a pus de catre preotul Pilanoiu Paul in anul 1990. Din anul 1994 prin stradania parintelui Alexandru Capatana s-au realizat urmatoarele lucrari: s-a ridicat zidaria, s-a pus acoperisul cu invelitoare din aluminiu, s-a tencuit si s-a finisat atat interiorul cat si exteriorul Bisericii, s-a pus tocarie din lemn stratificat cu geam termopan, s-a pus o catapeteasma sculptata in lemn de tei impodobita cu icoane.

In pridvor s-a pictat icoana hramului. S-au procurat toate cele necesare savarsirii sfintelor slujbe, s-au montat doua policandre noi, s-a imprejmuit cu gard si s-au pus porti metalice. S-au turnat alei de acces si s-a facut o fantana in curtea Bisericii. Aceste lucrari s-au facut cu sprijinul Primariei comunei Cujmir, al Secretariatului de Stat pentru Culte, al Consilierilor Parohiali impreuna cu enoriasii parohiei Aurora si a altor credinciosi.

La finalul Sfintei Liturghii cei doi preoti care s-au implicat la ridicarea noii biserici au primit rangul de iconom stavrofor.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.

18 Iulie 2011

Vizualizari: 256

Voteaza:

S-a sfintit biserica de la Aurora 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE