Sanatatea - dar a lui Dumnezeu si responsabilitatea umana

Reprezentantii celor 18 culte din tara noastra se vor intalni joi, 26 aprilie 2012, in cadrul Consiliului Consultativ al Cultelor din Romania. Intrunirea cu tema Sanatatea - dar a lui Dumnezeu si responsabilitatea umana va avea loc la Palatul Patriarhiei sub presedintia Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Romaniei.

Mai multe informatii despre ordinea de zi a acestei intalniri a oferit pentru Radio TRINITAS Consilierul Patriarhal George Grigorita, de la Cancelaria Sfantului Sinod.

"La initiativa Preafericitului Parinte Patriarh Daniel in Romania s-a constituit Consiliul Consultativ al Cultelor din Romania. In ordinea de zi a acestei sedinte sunt mai multe puncte. Printre ele am putea remarca semnarea statutului de organizare a Consiliului Consultativ al Cultelor din Romania, iar apoi o dezbatere pe tema Sanatatea - dar a lui Dumnezeu si responsabilitatea umana. Aici va fi discutata problema sanatatii in contextul romanesc actual, apoi se vor evidentia anumite puncte de vedere privitoare la sistemul de sanatate din Romania si bineinteles se va discuta si pe marginea proiectului de lege referitor la reforma din sistemul sanitar romanesc. Cel de-al treilea punct important de pe ordinea de zi este schimbarea presedintiei Consiliului Consultativ al Cultelor din Romania, bineinteles respectandu-se ordinea mentionata in anexa legii 489/2006. Inca de la inceput acest Consiliu Consultativ si-a propus sa fie o voce comuna a tuturor cultelor recunoscute din Romania in ideea de a da un raspuns societatii romanesti la provocarile contemporane", a precizat Consilierul patriarhal George Grigorita de la Cancelaria Sfantului Sinod.

Consiliul Consultativ al Cultelor din Romania este o organizatie de natura etica, sociala, autonoma, apolitica, non-guvernamentala, fara personalitate juridica si non-profit.

Obiectivele majore ale Consiliului Consultativ al Cultelor din Romania sunt: promovarea credintei in Dumnezeu si a importantei acesteia in viata persoanei si a societatii, apararea si promovarea fiintei umane si a demnitatii ei, promovarea respectului fata de creatia divina (omul si natura inconjuratoare), adoptarea unor pozitii si atitudini comune fata de probleme importante ale societatii, manifestarea solidaritatii si cooperarii dintre Culte in domeniul spiritual, cultural, educational si social, prevenirea si medierea in solutionarea eventualelor diferende interconfesionale si interreligioase, inclusiv respingerea si descurajarea oricarei forme de extremism etc.

Sursa: basilica.ro
 

Pe aceeaşi temă

25 Aprilie 2012

Vizualizari: 488

Voteaza:

Sanatatea - dar a lui Dumnezeu si responsabilitatea umana 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

sanatatea

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE