Saptamana duhovniceasca a scolilor teologice clujene

Inca de la reinfiintarea Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca, institutia organizeaza cate o saptamana duhovniceasca la inceputul si sfarsitul posturilor mari din anul bisericesc, respectiv Postul Sfintelor Pasti si Postul Craciunului. Astfel, incepand de astazi, studentii teologi si elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox din Cluj participa la programe de rugaciune si seri duhovnicesti. Inaltpreasfintitul parinte Andrei Andreicut, Arhiepiscopul si Mitropolitul Clujului, va deschide saptamana duhovniceasca, adresand un cuvant duhovnicesc dupa slujba Pavecernitei Mari, oficiata incepand cu ora 18.00, in Catedrala Mitropolitana din Cluj-Napoca. Marti, 12 aprilie, invitatul elevilor seminaristi si al studentilor va fi Preasfintitul Episcop-vicar Irineu Bistriteanul, urmand ca miercuri seara sa le vorbeasca tinerilor Preasfintitul Episcop-vicar Vasile Somesanul.

Participarea la programe speciale de rugaciune este importanta pentru studentii teologi, cu precadere in formarea lor ca viitori slujitori ai bisericii, afirma pr. lect. univ. dr. Gheorghe Santa de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca: „Pe langa oficierea rugaciunilor si participarea la serile duhovnicesti, este si lucrarea duhovniceasca personala, pe care fiecare dintre studentii nostri o constientizeaza pe masura capacitatii sale. Saptamana duhovniceasca premergatoare Saptamanii Patimilor este un demers al urcusului spiritual spre unirea plenara cu Hristos prin Sfanta Euharistie, dar si un urcus duhovnicesc care formeaza atat caracterul spiritual al nostru, cat si personalitatea noastra spirituala, care conduce la ceea ce isi doreste fiecare dintre studentii nostri, la viata preoteasca”.

Pe langa serile duhovnicesti din Catedrala Mitropolitana, la care vor participa ierarhii Arhiepiscopiei Clujului, invataceii scolilor teologice clujene participa in fiecare dimineata, incepand cu ora 7.30, la rugaciuni si slujbele Ceasurilor, in Capela seminarului si a facultatii. Miercuri si vineri, in Capela, se va savarsi Liturghia Darurilor mai inainte sfintite, de la ora 16.00.

Joi, 14 aprilie, in Catedrala Mitropolitana din Cluj-Napoca va avea loc ultima seara duhovniceasca organizata de ASCOR Cluj in Postul Mare, invitat sa conferentieze fiind pr. prof. Teofil Tia, de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia.

Sursa: radiorenasterea.ro

 

11 Aprilie 2011

Vizualizari: 450

Voteaza:

Saptamana duhovniceasca a scolilor teologice clujene 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE