Sarbatoarea parohiei vrancene Bontesti

In Duminica a treia a Triodului – a Infricosatoarei Judecati –, credinciosii Parohiei vrancene Bontesti l-au avut in mijlocul lor pe Inaltpreasfintitul Parinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei. Ierarhul a oficiat Sfanta Liturghie in biserica „Sfintii Voievozi“ din localitate.



Inaltpreasfintia Sa a rostit, la finalul slujbei, un cuvant de invatatura, in care a precizat urmatoarele: „Ne aflam in prima parte a perioadei Triodului, cand suntem indemnati sa meditam la mesajul dumnezeiesc si, mai ales, sa avem grija cum ne pregatim, ce merinde duhovnicesti punem in traistuta noastra, ca sa pornim in calatoria spirituala spre intalnirea cu Hristos, Cel rastignit si inviat. Asadar, cele trei saptamani, de la Duminica Vamesului si a fariseului, pana duminica viitoare – a Izgonirii lui Adam din Rai –, reprezinta o perioada de meditatie si de pregatire duhovniceasca. Meditam la modul in care vamesul si-a facut rugaciunea, la pocainta fiului risipitor, ne gandim la acest tablou infricosator al Judecatii de Apoi, ce ne asteapta si pe noi, precum si la greseala protoparintilor nostri, Adam si Eva, care au fost izgoniti din rai, pentru ca au ascultat de diavol, in loc de Dumnezeu. Daca meditam si ne pregatim duhovniceste, pornim in aceasta calatorie a Sfantului si Marelui Post, pe care trebuie sa-l insotim, negresit, cu fapte bune, caci postul fara fapte bune nu ar nici o valoare, este o dieta“.

In cadrul Sfintei Liturghii, Inaltpreasfintitul Parinte Ciprian a savarsit hirotonia intru diacon a tanarului teolog Nicolae Gheba.

Lacasul de cult dateaza din anul 1702, fiind monument istoric. De-a lungul timpului, biserica a fost afectata de cutremure si a necesitat mai multe lucrari de consolidare si restaurare.

Sursa: arhiepiscopiabzvn.ro

.
Pe aceeaşi temă

23 Februarie 2014

Vizualizari: 486

Voteaza:

Sarbatoarea parohiei vrancene Bontesti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE