Sarbatoarea Sfantului Apostol Andrei la Galati

La numai o zi de la plecarea din Romania a moastelor SfantuluI Apostol Andrei, la Galati au inceput sarbatorile dedicate ocrotitorului Dunarii de Jos si al intregii Romanii. Evenimentul a avut loc la Seminarul Teologic Ortodox, cea mai veche institutie de invatamant din judet, in prezenta Inaltpreasfintitului Casian, a elevilor, preotilor si a corpului profesoral.

Ierarhul Dunarii de Jos a savarsit o slujba de multumire in Capela "Sfantul Apostol Andrei” din curtea Seminarului, rugandu-se lui Dumnezeu pentru tinerii elevi. A urmat apoi un cuvant de invatatura in care Inaltpreasfintia Sa a vorbit despre legatura dintre apostolat si rugaciune:  "Am aflat pe Mesia care se cheama Hristos." In mesajul sau Sfantul Andrei concentreaza toate esenta evangheliei si a gandirii teologice a sfintilor Parinti”.



"N-o sa-l gasiti pe Dumnezeu in manuale. Hristos n-a scris nicio carte, tocmai pentru ca acea carte sa nu fie considerata de ceilalti un argument infailibil” a mai precizat ierarhul Dunarii de Jos.

La final cei prezenti s-au putut inchina moastelor Sfantului Apostol Andrei aduse in mod special pentru acest eveniment. Incepand de astazi la Galati si Braila se vor desfasura o numar important de evenimente liturgice, sociale, filantropice si culturale.

Marti, 1 octombrie, Centrul de asistenta medicala "Sfintii Doctori fara de Argint Cosma si Damian” si-a sarbatorit hramul iar de la orele 18.00 a urmat sfintirea caminelor studentesti din Universitatea Dunarea de Jos.

Sursa: edj.ro

 

.

02 Noiembrie 2011

Vizualizari: 1493

Voteaza:

Sarbatoarea Sfantului Apostol Andrei la Galati 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE