Sarbatoarea Sfantului Spiridon in Arhiepiscopia Tomisului

Pe 12 decembrie, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Ierarh Spiridon, episcopul Trimitundei, făcătorul de minuni.

Marți, 11 decembrie, de la ora 17.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujba Vecerniei unită cu Litia la biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din cartierul constănţean Inel II (str. Cutezători, nr. 14), lăcaș de cult ce-și va serba ocrotitorul.

Miercuri, 12 decembrie, de la ora 8.30, Întâistătătorul Tomisului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

 

Viața Sfântului Ierarh Spiridon, făcătorul de minuni

Acesta a trăit în secolele III-IV d. Hr. și a fost un simplu păstor din insula Ciprului. A fost căsătorit şi a avut o fiică, Irina. Încă din tinereţe era foarte smerit şi se îngrijea de ajutorarea săracilor. Pentru bunătatea și curăţia inimii a fost rânduit episcop al Trimitundei, din Cipru.

Sfântul Spiridon a luat parte la întâiul Sinod Ecumenic de la Niceea, din anul 325, unde a mărturisit dreapta credinţă în Iisus Hristos, împotriva ereziei lui Arie.

Sfântul este cunoscut ca un mare făcător de minuni, deoarece are darul tămăduirii prin rugăciune. S-a mutat la Domnul în anul 347, iar moaştele sale se află în insula Corfu, din Grecia.

Biroul de Comunicare

Pe aceeaşi temă

11 Decembrie 2018

Vizualizari: 331

Voteaza:

Sarbatoarea Sfantului Spiridon in Arhiepiscopia Tomisului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE