Sarbatoarea Sfintelor Pasti la Caransebes

Numerosi credinciosi au participat la Slujba Invierii Domnului in noaptea Sfintelor Pasti, la Catedrala episcopala cu hramurile „Invierea Domnului” si „Sfantul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebes. Slujba Invierii a fost oficiata de catre Preasfintitul Parinte Lucian, Episcopul Caransebesului, inconjurat de un numeros sobor de preoti si diaconi.

Prima parte a Utreniei Invierii a fost oficiata pe esplanada catedralei episcopale, apoi a continuat in interiorul acesteia, unde potrivit obiceiului Preasfințitul Lucian a sfintit „Pastile”, painea si vinul, din care credinciosii vor lua in fiecare zi din Saptamana Luminata.

Si anul acesta a fost adusa in Episcopia Caransebesului, Sfanta Lumina de la Mormantul Domnului din Ierusalim. Astfel, o delegatie a Episcopiei Caransebesului, dimpreuna cu primarul municipiului Caransebes, Ion Marcel Vela, s-a deplasat la Aeroportul International „Traian Vuia” din Timisoara, unde au intampinat Sfanta Lumina adusa cu un avion de la Bucuresti.

Sfanta Liturghie a praznicului Invierii Domnului a fost savarsita la Catedrala episcopala, in prima zi a Sfintelor Pasti, de catre Preasfintitul Lucian, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi si in prezenta a numerosi credinciosi.

La orele dupa-amiezii, Preasfintitul Lucian a oficiat slujba „Celei de a Doua Invieri”, in Catedrala episcopala din Caransebes, in cadrul careia, potrivit traditiei Bisericii noastre, a fost citita pericopa evanghelica in mai multe limbi.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

22 Aprilie 2014

Vizualizari: 568

Voteaza:

Sarbatoarea Sfintelor Pasti la Caransebes 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE