Sarbatorirea Sfantului Prooroc Ioan Botezatorul la Stockholm

Duminica, 23 septembrie 2012, cand Biserica Ortodoxa sarbatoreste Zamislirea Sfantului Prooroc Ioan Botezatorul, Preasfintitul Episcop Macarie Dragoi al Europei de Nord, a savarsit Sfanta Liturghie, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, in Parohia „Sfanta Treime si Sfantul Prooroc Ioan Botezatorul” din cartierul Solna, din capitala Suediei, Stockholm.

In cuvantul de invatatura Preasfintitul Episcop Macarie s-a referit si la semnificatia sarbatorii Zamislirea Sfantului Ioan Botezatorul de catre Dreapta Elisabeta, aratand ca Biserica a randuit si pentru Maica Domnului o sarbatoare asemanatoare, in 9 decembrie, Zamislirea Sfintei Fecioare Maria de catre Sfanta si Dreapta Ana. Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu si Sfantul Ioan Botezatorul sunt primii rugatori pentru lume, asa cum sunt infatisati in icoana Deisis, de-a dreapta si de-a stanga Mantuitorului Hristos, in rugaciune staruitoare de mijlocire. Preasfintitul Macarie, vorbind despre viata si lucrarea minunata a Inaintemergatorului Domnului i-a indemnat pe credinciosi sa ceara in toata vremea mijlocirea si ocrotirea Botezatorului lui Hristos care este Prietenul Mirelui Bisericii, insa si prietenul nostru. Mana care s-a atins de preacuratul crestet al Stapanului la Botezul din Iordan, o inalta continuu catre Domnul pentru noi, deoarece are indrazneala multa, fiind mai mare decat toti proorocii, binecuvantat de Domnul inca din pantecele maicii sale si apoi marturisit de catre El.

La finalul slujbei, Preasfintitul Episcop Macarie i-a felicitat pe toti care poarta numele Sfantului Prooroc Ioan Botezatorul si a apreciat lucrarea pe care o desfasoara parintii slujitori din parohie: Ioan Ruja, Florin Balan si Salvatore Cajosso, indeosebi in activitatile cu tinerii si copiii din scoala parohiala.

Sursa: episcopiascandinavia.se

.
Pe aceeaşi temă

06 Ianuarie 2013

Vizualizari: 216

Voteaza:

Sarbatorirea Sfantului Prooroc Ioan Botezatorul la Stockholm 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

sfantul ioan botezatorul

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE