Scoala de Vara la Centrul social pentru copii 'Best Life'

Centrul social multifunctional „Best Life” pentru copiii dezavantajati social al Arhiepiscopiei Craiovei deschide o noua sesiune a Scolii de Vara. Programul activitatilor din aceasta perioada include ateliere de pictura, modelaj, colaj, muzica, teatru etc. „Ne-am propus ca si in urmatoarele luni sa imbinam activitatile de petrecere a timpului liber cu cele care au in vedere dezvoltarea cunostintelor generale si lucrul suplimentar pentru materiile scolare. Totodata, in cadrul Scolii de Vara, copiii au inceput deja sa invete Limba Germana si Limba Franceza, predate de un specialist, vor merge la Teatrul pentru Copii si Tineret „Colibri”, care ne sprijina in activitatea recreativ – educationala, si vor vizita manastiri din Oltenia”, a precizat Gabriela Popescu, coordonatorul Centrului social „Best Life”. In cadrul Scolii de Vara, copiii vor participa la atelierele de modelaj in lut si de creatie animalute din fetru, care se desfasoara la Muzeul Olteniei Craiova.

„Un alt proiect important pentru noi este implicarea copiilor in redactarea unei reviste a Centrului, care va contine articole pe teme de interes pentru cititori. Printre alte activitati derulate amintim vizitarea Gradinii Zoologice, organizarea de jocuri creative, concursuri privind prezentarea unor numere de muzica, dans, mima, scenete de teatru si alte programe folositoare celor mici. Ii asteptam in continuare pe copiii care provin din familii cu posibilitati financiare precare sa ni se alature in toate aceste proiecte recreativ – educationale”, a adaugat coordonatorul Centrului “Best Life”. Beneficiarii asezamantului social s-au aratat incantati de activitatile Scolii de Vara, apreciindu-le avantajele pentru dezvoltarea cunostintelor din diverse domenii. “Imi place foarte mult Limba Germana, am inceput sa invatam alfabetul si sper sa ajung sa folosesc formule de adresare. E bine aici pentru ca si invatam si ne jucam, ca petrecem timpul asa cum ne dorim”, a marturisit Iasmina.

Centrul social multifunctional „Best Life” pentru copiii dezavantajati social, situat pe strada Deva nr 16, ofera gratuit servicii sociale si educationale copiilor care provin din familii nevoiase. Centrul functioneaza din anul 2012 si are ca scop prevenirea abandonului scolar si al comportamentului deviant al copiilor proveniti din familii aflate in dificultate, prin scoaterea temporara a acestora din mediul familial precar si introducerea intr-un cadru educativ motivant.
Diac.
Gheorghe Cioiu

Sursa: mitropoliaolteniei.ro

.

03 Iulie 2014

Vizualizari: 509

Voteaza:

Scoala de Vara la Centrul social pentru copii 'Best Life' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE