Scoala de vara de la Parohia 'Harsu' din Craiova

Şcoala de vară de la Parohia „Harşu” din Craiova: O lucrare a darului bucuriei şi comuniunii în Biserică

Parohia „Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana” – Harşu din Craiova organizează o şcoală de vară pentru elevi din mai multe cartiere ale oraşului. Activitatea se va desfăşura în perioada 27 iunie – 8 iulie, în parteneriat cu mai multe asociaţii de caritate din municipiu.

Şi anul acesta, Parohia „Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana” – Harşu din Craiova organizează în parteneriat cu Asociaţia Edulife Craiova şi cu Asociaţia „Sport, Cultură, Educaţie” – Craiova, proiectul „Şcoala de Vară”, în perioada 27 iunie – 8 iulie a.c., pentru copii cu vârste între 8 şi 14 ani.

Păstrând tradiţia, şi în acest an proiectul își propune să dezvolte la copii abilităţi de cunoaștere, de socializare, de exprimare a propriilor gânduri, învăţarea moralei creştine, cultivarea simţului pentru frumos, cultură, educaţie şi autoeducaţie. Activităţile pentru anul acesta sunt cu caracter artistic, cultural-religios, sportiv, precum și activități de educaţie pentru sănătate, măsuri de prim ajutor și voluntariat. Activităţile se vor desfăşura în corpul multifuncţional din incinta Parohiei Harşu, la Şcoala gimnazială „Mihai Viteazul” Craiova şi în alte spaţii, în funcţie de specificul activităţii (Decathlon, Muzeul Olteniei, Digi24 TV etc.).

În momentul de față s-au înscris 60 de copii, 40 din parohie şi 20 de la Şcoala gimnazială „Mihai Viteazul” Craiova cu o situaţie socială specială (sărăcie, absenţa părinţilor). Ei vor fi organizaţi în trei grupe, iar activităţile se vor derula în cursul săptămânii, de luni până vineri, în intervalul 09.00 – 13.00. În pauza de la ora 11.00, copiii vor primi dulciuri, fructe, apă și suc.

Activităţile Şcolii de Vară de la Parohia Harşu sunt gratuite pentru copii şi se vor bucura de susţinerea şi implicare unor formatori cu pregătire specială pe temele propuse, ajutaţi de tineri voluntari. Şcoala de vară 2016 se va încheia cu un pelerinaj la mănăstirile din județele Vâlcea şi Gorj. La festivitatea de încheiere, copiii vor primi ghiozdane, cărţi, tricouri, şepci, dulciuri şi diplome.

Cu certitudinea frumoaselor roade pe care acest proiect le-a adus vreme de trei ani zile în mijlocul comunităţii ortodoxe de la Harşu, Şcoala de vară reprezintă pentru noi datoria creştină de a împărtăşi bucuria, comunicarea, prietenia, cunoştinţele dobândite şi relaţiile dintre copii, părinţi, formatori şi Biserică.

Pr. Viorel Dică,
parohul Bisericii „Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana” – Harşu din Craiova

Sursa: mitropoliaolteniei.ro

27 Iunie 2016

Vizualizari: 170

Voteaza:

Scoala de vara de la Parohia 'Harsu' din Craiova 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

parohia harsu

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE