Sedinta a Consiliului eparhial la Sibiu

Aula “Mitropolit Ioan Meţianu” a Facultăţii de Teologie Ortodoxă “Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu a găzduit astăzi, 26 iunie, şedinţa de lucru a Consiliului Arhiepiscopiei Sibiului. Lucrările au fost prezidate de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului.

Şedinţa a fost precedată de un Te Deum oficiat în capela Facultăţii de Teologie de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa IPS Mitropolit Laurenţiu, a Preasfinţitului Ilarion, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului şi a membrilor Consiliului eparhial. Soborul de preoţi a fost condus de vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Ilarie Benchea şi format din consilieri eparhiali şi protopopi.

În debutul şedinţei, IPS Mitropolit Laurenţiu l-a prezentat membrilor Consiliului eparhial pe noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului şi i-a îndemnat pe toţi să-l sprijine pe PS Episcop Ilarion în noua sa misiune la care a fost chemat. Mai apoi, IPS Mitropolit Laurenţiu a condus lucrările Consiliului eparhial, care au avut ca obiectiv aprobarea ultimelor hotărâri ale Permanenţei acestui înalt for de conducere a Arhiepiscopiei Sibiului.

În cadrul şedinţei de la Sibiu a fost prezentată şi discutată situaţia aşezămintelor monahale din Arhiepiscopia Sibiului, fiind prezente exarhul mănăstirilor din eparhia menţionată, arhimandritul Macarie Ţuţul. În finalul întâlnirii au fost discutate şi alte probleme legate de viaţa bisericească şi administativă din parohii şi cele 11 protopopiate ale Arhiepiscopiei Sibiului.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

26 Iunie 2015

Vizualizari: 119

Voteaza:

Sedinta a Consiliului eparhial la Sibiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE