Seminar despre familie la Palatul Patriarhiei

Comitetul Reprezentantilor Bisericilor Ortodoxe pe langa Uniunea Europeana (CROCEU) se intruneste in perioada 16-18 mai 2014, la Bucuresti. Astazi, la Palatul Patriarhiei, incepand cu ora 9:00, are loc un seminar de dialog la care participa membrii comitetului si alti reprezentanti si membri ai institutiilor europene.

Tema seminarului de dialog de astazi este „Familia in contextul crizei actuale“. Lucrarile seminarului, impartite in doua sesiuni, se desfasoara in limba engleza. La eveniment participa reprezentanti ai Patriarhiei Ecumenice, Patriarhiei Mosocovei, Patriarhiei Romane, Patriarhiei Bulgariei, Bisericii Ortodoxe a Ciprului si Bisericii Ortodoxe a Greciei, precum si parlamentari europeni si reprezentanti ai institutiilor europene.„In perioada 16-18 mai 2014, Comitetul Reprezentantilor Bisericilor Ortodoxe pe langa Uniunea Europeana se reuneste la Bucuresti la initiativa si invitatia Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane. Aceasta intrunire debuteaza cu un seminar de dialog in ziua de 16 mai, care va reuni reprezentanti ai Bisericilor Ortodoxe pe langa Uniunea Europeana si experti europeni, oameni politici europeni, membri ai Parlamentului European si ai Comisiei Europene si reprezentanti ai Comisiei Europene in Romania. Acest seminar de dialog este fundamentat juridic in dreptul primar al Uniunii Europene, pentru ca tratatul pentru functionarea Uniunii Europene mentioneaza dialogul constant, deschis, pe care Bisericile europene trebuie sa il duca cu institutiile europene“, ne-a spus parintele Sorin Selaru, reprezentantul Bisericii Ortodoxe Romane pe langa institutiile europene.

Intrunirea CROCEU se va incheia pe 18 mai, prin savarsirea Sfintei Liturghii la Catedrala patriarhala din Bucuresti.

„Scopul acestei intruniri este punerea la punct a metodologiei de lucru a CROCEU, insa seminarul de dialog din data de 16 mai are ca tema de dialog familia si mai ales crizele cu care se confrunta familia in contextul european. Am ales aceasta tema pentru ca anul acesta celebram a 20-a aniversare a anului familiei si pe 15 mai a fost ziua familiei la nivel european. Acest an ar fi trebuit sa fie anul reconcilierii dintre viata de familie si viata pe care o ducem la locul de munca. Pe langa acestea trebuie sa aratam, mai ales, grija pe care Bisericile Ortodoxe o manifesta fata de familie, pentru ca familia se confrunta astazi cu multiple provocari“, ne-a spus parintele Sorin Selaru.

Marius Nedelcu
Sursa: ziarullumina.ro

.

16 Mai 2014

Vizualizari: 131

Voteaza:

Seminar despre familie la Palatul Patriarhiei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE