Seminarul Teologic 'Teoctist Patriarhul' din Giurgiu are un nou director

Incepand de luni, 12 mai, Seminarul Teologic "Teoctist Patriarhul" din Giurgiu are un nou director in persoana parintelui Prof. Dr. Edmond Nicolae Popa, ca urmare a transferului parintelui Prof. Jica Marius Constantin in Arhiepiscopia Bucurestilor. Preacucernicia Sa este doctor in Teologie si licentiat al Facultatii de Matematica.

A publicat mai multe studii si articole teologice in reviste de specialitate. De asemenea, este autorul lucrarii „Provocari la adresa familiei crestine azi" in paginile careia a tratat anumite aspecte ale realitatii familiei crestine in lumea contemporana, o lume amenintata de curente seculare si care afecteaza familia in structura si functionalitatea ei.

Totodata, trebuie mentionat faptul ca noul director a desfasurat si o bogata activitate pastoral-misionara si social-filantropica concretizata prin infiintarea Asezamantului social "Gradina Maicii Domnului" de la Parohia Letca Noua unde este si paroh. In cadrul acestui asezamant functioneaza Centrul de primire in regim de urgenta - victime ale violentei in familie; Centrul maternal pentru mama si copil, aflati in risc de separare familiala, pentru copii abuzati sau neglijati, pentru gravide aflate in dificultate. De asemenea, intre anii 2006-2014, Preacucernicia Sa a fost coordonatorul Sectorului Social-filantropic al Episcopiei Giurgiului. Pentru intreaga activitate desfasurata, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, la propunerea Preasfintitului Parinte Episcop Ambrozie, i-a acordat Parintelui Popa Edmond Nicolae, Crucea Patriarhala pentru clerici, cea mai inalta distinctie a Patriarhiei Romane.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

.

13 Mai 2014

Vizualizari: 330

Voteaza:

Seminarul Teologic 'Teoctist Patriarhul' din Giurgiu are un nou director 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE