Seri duhovnicesti in Parohia Rugi

In perioada 3-9 februarie, la Parohia Rugi din Protopopiatul Caransebes se desfasoara saptamana de catehizare. Astfel, in seara zilei de joi, 6 februarie, la invitatia parintelui Aron Bob, in mijlocul credinciosilor Parohiei Rugi s-a aflat parintele Liviu Dragan protopopul Caransebesului. Parintele protopop Liviu Dragan alaturi de parintii diaconi Muresan Florin si Petru Paica de la catedrala episcopala „Invierea Domnului” si „Sfantul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebes au savarsit slujba Vecerniei la care a participat un numar insemnat de credinciosi.

La final, parintele Liviu Dragan a pus la sufletele credinciosilor prezenti, un bogat cuvant de invatatura despre ocrotitoarea bisericii, Maica Domnului.In serile precedente parintele paroh Aron Bob i-a avut ca invitati pe parintele Gheorghe Romanu de la Parohia „Schimbarea la Fata” din Caransebes, parintele Cosmin Oltean de la Parohia Sadova Noua, parintele Alin Sendroni de la Parohia Apadia, Ieromonahul Nectarie Caslariu de la manastirea Baile Herculane si pe parintele Ioan Ponoran de la Parohia Fenes care au slujit slujba Vecerniei si au impartasit un cuvant de invatatura. Saptamana de catehizare se va incheia duminica, cu savarsirea Tainei Sfantului Maslu de obste.

Biserica parohiala cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Rugi a fost construita in anul 1901. Lacasul de cult a fost sfintit de catre mitropolitul Banatului, Vasile Lazarescu la data de 8 iulie 1950. In anul 2001, Inaltpreasfintitul Laurentiu Mitropolitul Ardealului, pe atunci episcop al Caransebesului a binecuvantat lucrarile de renovare si infrumusetare executate la biserica parohiala.

La data de 9 iulie 2006, comunitatea parohiala din Rugi a fost greu incercata. Turnul bisericii a fost lovit de un fulger, izbucnind un incendiu care a mistuit in intregime turnul si acoperisul bisericii ramanand doar zidurile. Intre anii 2007-2010 biserica a fost reconstruita prin osteneala parintelui paroh si prin contributia Centrului Eparhial, Consiliului Judetean Caras-Severin si a unor oameni de bine. Tarnosirea acestei biserici, construita in anul 1901 si rectitorita in urma incendiului din anul 2006 a avut loc duminica, 6 iunie 2010, la praznicul Duminicii Sfintilor romani de catre Preasfintitul Parinte Lucian Episcopul Caransebesului inconjurat de un numeros sobor de preoti si diaconi in prezenta autoritatilor locale si a unui numar impresionat de credinciosi.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 205

Voteaza:

Seri duhovnicesti in Parohia Rugi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE