Sfanta Mucenita Ecaterina sarbatorita la Galati

In fiecare an, la date de 25 noiembrie, cand Biserica Ortodoxa cinsteste pe Sfanta Mare Mucenita Ecaterina, parohia galateana „Sfintii Mucenici Ecaterina, Gheorghe si Modest“ isi sarbatoreste hramul.

Sarbatoarea a inceput inca din ajun prin savarsirea slujbei Vecerniei unita cu Litia si a continuat in ziua hramului, cu oficierea Sfintei Liturghii de catre un sobor de preoti, in prezenta Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, care a rostit un bogat cuvant de invatatura.La slujba au participat credinciosi de toate varstele din municipiu, profesori si oameni de cultura.

La final, credinciosii prezenti au fost invitati la traditionala agapa frateasca, pentru evenimentul de astazi fiind pregatite si pachete cu alimente destinate persoanele bolnave, singure si nedeplasabile, aflate in evidentele speciale ale parohiei.

Biserica actuala dateaza din 27 octombrie 1929, fiind construita, cu binecuvantarea Episcopului Cosma Petrovici, al Dunarii de Jos, sub directa indrumare a parintelui Ioan Diaconescu, ce fusese transferat de la parohia Chilia Noua, la insistentele credinciosilor din zona.

Cutremurele din anii 1940 si 1977 au deteriorat grav biserica, ceea ce a dus la inceperea unor ample lucrari de restaurare in 1983, lucrari reluate dupa 1990, prin purtrea de grija a parintelui Alexandru Teodosiade, sub directa indrumare a chiriarhului Dunarii de Jos.

Sursa: edj.ro

.
Pe aceeaşi temă

26 Noiembrie 2013

Vizualizari: 229

Voteaza:

Sfanta Mucenita Ecaterina sarbatorita la Galati 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE