Sfantul Ioan Botezatorul cinstit in parohia Timisoara-Iosefin

Marti, 7 ianuarie, in ziua de praznuire a Sfantului Prooroc Ioan Botezatorul si Inaintemergatorul Domnului, Preasfintitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei, a fost prezent in mijlocul credinciosilor din biserica cu hramul “Nasterea Maicii Domnului” a parohiei Timisoara - Iosefin. Cu acest prilej, ierarhul inconjurat de un sobor de preoti si diaconi a savarsit Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie.

Cuvantul de invatatura a fost rostit de pr. Ionel Popescu, parohul bisericii, care a evidentiat modelul de traire ascetica a Sfantului Ioan Botezatorul, subliniind ca inca din pantecele mamei sale, a fost ales sa duca o viata de rugaciune in smerenie si saracie, fiind exemplul monahilor bisericilor noastre dintotdeauna. Modul sau de viata, sfintenia vietii sale, cunoasterea scripturilor i-au creat o autoritate si putere de a pregati calea multimilor si de a descoperi oamenilor pe Mantuitorul Iisus Hristos, Mesia cel mult asteptat.La final, Preasfintitul Paisie Lugojanul a oficiat o slujba de binecuvantare a prinoaselor pregatite de credinciosii parohiei intru cinstea marelui praznic al Soborului Sfantului Ioan Botezatorul. In incheiere, Preasfintia Sa a transmis binecuvantarea si felicitarile Inaltpreasfintitului Parinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, credinciosilor si slujitorilor parohiei care poarta numele Sfantului Prooroc Ioan, precum si indemnul de traire in sfintenie si cumpatare dupa viata pilduitoare a Inaintemergatorului si Botezatorului Ioan.
Raspunsurile la Sfanta Liturghie au fost date de corul "Doina Banatului” al parohiei, condus de prof. Florin-Nicolae Sincari.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

.
Pe aceeaşi temă

07 Ianuarie 2014

Vizualizari: 167

Voteaza:

Sfantul Ioan Botezatorul cinstit in parohia Timisoara-Iosefin 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE